Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΗΣ COCA-COLA ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Σάλο ξεσήκωσαν τις προηγούμενες ημέρες στο Λονδίνο οι παγκόσμιοι χάρτες που είχαν αναρτηθεί στο Hyde Park όπου βρισκόταν το Pin Trading Centre των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στο Ολυμπιακό Κέντρο, και δεν περιλάμβαναν την Ελλάδα. Οι χάρτες προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη σε όσους τους παρατηρούσαν, καθώς ήταν τουλάχιστον κακόγουστο να λείπει από έναν «ολυμπιακό» χάρτη η ίδια η πατρίδα των Αγώνων.
Η αντίδραση πολλών Ελλήνων -και όχι μόνο- ήταν άμεση, και έσπευσαν να στείλουν εκατοντάδες e-mail στα κεντρικά της Coca-Cola, καθώς ήταν η εταιρεία που έφερε την ευθύνη για τους χάρτες. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη εκδίδοντας μία ανακοίνωση, στην οποία εξηγούσε ότι ο χάρτης ήταν σχηματοποιημένος μόνο στα βασικά του σημεία και γι’ αυτό είχαν απαλειφθεί πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Στον χάρτη δεν φαινόταν ούτε η Τουρκία και τα διεθνή μέσα σχολίασαν αρνητικά το γεγονός αυτό καθώς ένα από τα «κεφάλια» της εταιρείας, ο Μουχτάρ Κεντ, είναι τουρκικής καταγωγής.

Στην ανακοίνωσή της η Coca-Cola αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία αναγνωρίζει και εκτιμάει τη σημασία, την επιρροή και τη συνεισφορά της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετανιώνουμε για τη λάθος παρουσίαση της Ελλάδας στους παγκόσμιους χάρτες που είχαν αναρτηθεί στο Pin Trading Centres στο Hyde Park και στο Ολυμπιακό Πάρκο». Αναφέρθηκε επίσης ότι οι χάρτες είχαν απλοποιηθεί με αποτέλεσμα να μην αποτυπωθούν κάποιες χώρες.

Η εταιρεία δεν έμεινε στη συγγνώμη αλλά προχώρησε και στην αλλαγή των χαρτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕhttp://promahi-nea.blogspot.gr/2012/08/coca-cola.html




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.



  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα : Για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς στην περιοχή 
             της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κατάσταση, όπως εξελίσσεται με τους παιδικούς σταθμούς στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, οδηγεί σε αποκλεισμό ακόμα περισσότερων χιλιάδων παιδιών από το δικαίωμα και την ανάγκη πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες προσχολικής αγωγής, η οποία πρέπει να παρέχεται δωρεάν με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος σε όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και ενώ οι ανάγκες σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς με σύγχρονες υποδομές, υλικοτεχνική υποδομή και επαρκές εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό αυξάνουν, εξαιτίας της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να κλείσει μεγάλος αριθμός παιδικών σταθμών, να μειωθεί το προσωπικό με τη λήξη των συμβάσεων, τις συνταξιοδοτήσεις και την απαγόρευση προσλήψεων.
Ενδεικτικά, σε Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης από τις 20.332 αιτήσεις που κατατέθηκαν ικανοποιούνται μόλις οι 8.013, στη Χαλκιδική από τις 1.785 μόνον οι 916, στην Ημαθία από 1.596 αιτήσεις οι 736, στο Κιλκίς από 694 οι 217, στην Πέλλα από 1.430 οι 714, στην Πιερία από 1.463 αιτήσεις οι 672 και στις Σέρρες από 2.825 οι 1.438. Συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία μένουν έξω πάνω από 17.419 παιδιά που στην πραγματικότητα είναι πολλαπλάσια αφού πολλοί γονείς δεν κάνουν καν αίτηση, γνωρίζοντας ότι θα "κοπούν" λόγω των κριτηρίων.
Ταυτόχρονα χιλιάδες οικογένειες καλούνται να πληρώσουν από το άγρια περικομμένο εισόδημά τους τα χαράτσια των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Ουσιαστικά και με ευθύνη των διοικήσεων των Δήμων μια προνοιακή παροχή, όπως είναι η προσχολική αγωγή παρέχεται όλο και σε λιγότερους και μάλιστα με πληρωμή και σε ανταποδοτική βάση. Όλο και περισσότερο η κρατική χρηματοδότηση υποκαθίσταται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που και αυτά είναι ανεπαρκή και ληξιπρόθεσμα.
Μέσω των προγραμμάτων - πέραν των άλλων - προωθείται και ο στόχος της κυβέρνησης και των δήμων για φτηνούς και μερικά απασχολούμενους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσής τους και σε αντίθεση με την ανάγκη των παιδιών για σωστή αγωγή, η οποία απαιτεί στελέχωση με σταθερό και μόνιμο προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο.
Το πρόβλημα βεβαίως δε λύνεται με την εκ περιτροπής κάλυψη των όποιων αναγκών. Προκύπτει επιτακτική η ανάγκη χρηματοδότησης τόσο των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών όσο και των υπολοίπων κοινωνικών δομών των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, αν η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει μέτρα ώστε :
Να εξασφαλιστεί η ένταξη στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς στην Κεντρική Μακεδονία όλων των παιδιών που θα κάνουν αίτηση οι γονείς τους, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις.
Να καταργήσει τα τροφεία και να εξασφαλιστεί πλήρης και ποιοτική σίτιση για όλα τα παιδιά.
Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να προσληφθεί το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.
Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να αναπτυχθεί πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την κατασκευή νέων, σύγχρονων δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών. Άμεσα να αξιοποιηθούν κατάλληλα δημόσια και δημοτικά κτίρια για να λειτουργήσουν νέοι παιδικοί σταθμοί και να αξιοποιηθούν προκάτ κατασκευές.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Μετά από έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και με αφορμή πρόσφατα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων με διάφορα προσχήματα, ο Δήμος Αλμωπίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:
·         Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
·         Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
·         Μην τοποθετείτε τα χρήματα σας σε τσέπες παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
·         Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ.
·         Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.)
·         Σε οποιαδήποτε περίπτωση που αντιληφθείτε κάτι ύποπτο στο χώρο ή σας πλησιάσουν τέτοια άτομα ή σας έχουν εξαπατήσει, καλέστε χωρίς χρέωση  αμέσως την Αστυνομία (100).


                                                      Από το Δήμο Αλμωπίας.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ?


Το νερό ως προϊόν 

Συγγραφέας: Μαριανίνα Ρακκά 
Περιοδικό ΑΡΔΗΝ-ΡΗΞΗ

Μάρτιος 2001. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο του ...
Νερού και τα Ηνωμένα Έθνη διοργανώνουν παγκόσμιο Φόρουμ στο οποίο το νερό χαρακτηρίζεται για πρώτη φορά ανοιχτά ως προϊόν. Αργότερα, στο ίδιο συνέδριο αποφασίζεται η πολιτική που θα ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παγκόσμιας λειψυδρίας: Η διαχείριση του νερού ανατίθεται πλέον στον ανταγωνισμό της ελεύθερης αγοράς... 


Από τότε το τοπίο της παγκόσμιας αγοράς του «γαλάζιου χρυσού», όπως αποκαλείται πλέον το νερό, διαμορφώνεται από τρεις μεγάλες πολυεθνικές, τις γαλλικές Suez και Vivendi, η οποία κρύβεται πλέον υπό το όνομα Veolia, και την Water Thames. Οι τρεις αυτές εταιρείες βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων 100 εταιρειών στον κόσμο, με το ετήσιο εισόδημα και των τριών το 2003 να υπολογίζεται σε 156,7 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ αναφέρεται ότι ελέγχουν την παροχή νερού σε περίπου 230 χώρες και στις πέντε ηπείρους[1].

Οι υπέρμαχοι της ιδιωτικοποίησης του νερού θα έτριβαν τα χέρια τους διαβάζοντας τα παραπάνω στοιχεία, καθώς θεωρούν ότι η ιδιωτικοποίηση είναι ο μόνος δρόμος για να διακινηθεί το νερό στις φτωχές χώρες του Τρίτου κόσμου, οι οποίες αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα λειψυδρίας. Θα πρόσθεταν μάλιστα ότι, με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι άνθρωποι θα είχαν πρόσβαση σε καλύτερες υπηρεσίες και θα μπορούσε να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και η διαφθορά. Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα θα μπορούσαν να υποστηρίξουν αυτά τα επιχειρήματα με ατράνταχτα παραδείγματα πόλεων και χωρών επιτυχούς εφαρμογής της ιδιωτικοποίησης του νερού. Δυστυχώς όμως για αυτούς τα παραδείγματα αυτά γίνονται όλο και λιγότερα. 


Τον Αύγουστο του 2000, η Ν. Αφρική χτυπήθηκε από επιδημία χολέρας, η οποία έπληξε περισσότερους από 250.000 ανθρώπους μέσα σε δύο χρόνια και οδήγησε σε300 θανάτους[2]. Σύμφωνα με μελετητές, η επιδημία οφειλόταν σε αδυναμία των κατοίκων να πληρώσουν το αντίτιμο για το καθαρό νερό, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε ακατάλληλες πηγές πόσιμου νερού. Δυσάρεστη κατάληξη είχε και η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού στη Βολιβία όπου οι υπέρμετρες αυξήσεις των τιμολογίων και το σφράγισμα των ιδιωτικών γεωτρήσεων των πολιτών, είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες διαμαρτυρίες, των οποίων η καταστολή οδήγησε στον θάνατο δύο ατόμων. Τέλος, το 1988 η κυβέρνηση Θάτσερ στην Αγγλία παραχώρησε μεγάλο αριθμό οργανισμών ύδρευσης σε ιδιωτικές εταιρίες παρέχοντάς τους μια σειρά από διευκολύνσεις όπως: απαλλαγή από φόρους, απαλλαγή από χρέη κ.ά. Οι εταιρίες αυτές προχώρησαν σε απαράδεκτα μέτρα που αφορούσαν στην καθιέρωση ειδικής κάρταςπροπληρωμής που παρείχε πρόσβαση στο νερό μόνο με την προκαταβολή του αντιτίμου, καθώς και στη διακοπή της παροχής σε όσους δεν είχαν να πληρώσουν γεγονός που προκάλεσε εκτεταμένες αντιδράσεις. 


Δυστυχώς τα δεινά δεν τελειώνουν εδώ. Την ώρα που η Παγκόσμια Τράπεζα πιέζει τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις, θέτοντάς τες ως όρο σε δανεισμούς χωρών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστέλλει επιστολές σε 72 χώρες ζητώντας τους να «ανοίξουν τις αγορές τους για το εμπόριο νερού», ενώ έχουν διαρρεύσει στον Τύπο προηγούμενες επιστολές της με αντιπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών του νερού. Στη Γαλλία στελέχη των πολυεθνικών και πολιτικοί παραπέμπονται στη δικαιοσύνη με κατηγορίες για δωροδοκία και διαφθορά, ενώ στον Τύπο οι εταιρίες Suez και Vivendi χαρακτηρίζονται ως εξαιρετική πηγή εσόδων για προεκλογικές αλλά και μετα-εκλογικές εκστρατείες πολιτικών[3]. (Και για να μην ξεχνάμε τη γειτονιά μας, η γαλλική Suez ήδη ελέγχει μέρος των μετοχών του Οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης και προβλέπεται αύξηση αυτού του ποσοστού.) 

Την ίδια στιγμή που οι μεγάλες πολυεθνικές διαπραγματεύονται συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων με τις κυβερνήσεις, 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό και 1,8 εκατομμύρια θάνατοι τον χρόνο οφείλονται σε ασθένειες που προκαλούνται από πόση ακατάλληλου νερού[4]. Όσοι κατάλαβαν τι τους περιμένει, κατάλαβαν. 

Πηγές: 
[1] ICIJ, The water barons, διαθέσιμο στη σελίδα http://projects.publicintegrity.org/water/
[2] CBC News, Who’s hand on the tap? Διαθέσιμο στη σελίδα http://www.cbc.ca/news/features/water/southafrica.html
[3] ICIJ, Water and power: The French connection, διαθέσιμο στη σελίδα http://projects.publicintegrity.org/water/report.aspx?aid=47
[4] Ετήσια Αναφορά των Ηνωμένων Εθνών για το πρόβλημα της λειψυδρίας.

http://www.pentapostagma.gr


ΤΟ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PONY ΕΡΧΕΤΑΙ...ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ?


Αυτό είναι το νέο ελληνικό αυτοκίνητο Pony!  Πόσο θα κοστίζει (pics)
Δημιούργημα της κρίσης ή φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο, όπως και ναχει η Namco ετοιμάζει το νέο Pony, το οποίο θα ξαναγεννήσει το όνειρο για ένα ελληνικό αυτοκίνητο.
Βασισμένο πάνω στην ιδέα του αρχικού Pony, το νέο ελληνικό αυτοκίνητο θα είναι εξελιγμένο με σύγχρονες αλλά συνάμε απλές, δοκιμασμένες και αξιόπιστες λύσεις σε αμάξωμα και μηχανικά μέρη. Με 5θέσιο διάταξη στο εσωτερικό του, βάρος 850 kg και αναλογίες που παραπέμπουν στο τελευταίο Super Pony της Ford.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της Namco το νέο μοντέλο κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτει μηχανικά σύνολα PSA (Peugeot-Citroen) με πιο πιθανή περίπτωση, τη χρήση του κλασσικού 8βάλβιδου TU των 75 ίππων (1.4 λίτρα), στην Euro 5 εκδοχή του.

Οι εκδοχές υγραερίου (LPG) και φυσικού αερίου(CNG) του ίδιου κινητήρα, πιθανόν να εμπλουτίσουν την γκάμα. Παράλληλα στα πλάνα είναι και η turbo-diesel έκδοση με επίσης κινητήρα 1,4 λίτρων και 85 ίππους.

Το νέο Pony θα διαθέτει βασικά στοιχεία εξοπλισμού του σήμερα, όπως ηλεκτρικές ευκολίες, αερόσακου οδηγού, ίσως A/C και ηλεκτρική κραμαγιέρα. Τα σχέδια της Namco θέλουν την παραγωγή του νέου Pony να ξεκινά από τον Απρίλιο του 2012 στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, με χρηματοδότηση από Ευρώπη και κάποια γερμανική τράπεζα.
Η τιμή του αναμένεται γύρω από τα 7000 €, ενώ η παραγωγή του θα γεννήσει και κάμποσες εξαιρετικά πολύτιμες πλέον θέσεις εργασίας.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ.


Να μετρήσουμε τις εξαρτήσεις μας, ποιος την έχει πιο μεγάλη...
Οι κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι και οι λοιποί συγγενείς, αναλύουν το νέο φαινόμενο. Οι έφηβοι εξαρτημένοι από τους υπολογιστές, Είναι σοβαρό? Πονάει? Είναι αναστρέψιμο ή αφήνει μόνιμα κουσούρια? Η εξάρτηση των εξαρτήσεων.

Μια νέα εξάρτηση, από τις φουντες, τη πρέζα, το συναγωνισμό στα σφηνάκια, τις βουλιμικές ή τις ανορεκτικές κρίσεις, τη θανατολαγνεία, την εξάρτηση από κάθε αρρωστημένο είδωλο ή αντίληψη που τους σερβίρεται στο πιάτο, δηλητήρια νομιμοποιημένα, με τη σφραγίδα είκοσι κατασκευαστών συνειδήσεων, που εγγυώνται πως όλα είναι κάτω από το όριο κινδύνου...

Ξέρετε υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Δεν έπεσαν από κάπου. Είναι οι ίδιοι έφηβοι που συμβιώνουν με τους γονείς, τους εξαρτημένους από το χρήμα, τις φιλοδοξίες, τον ανταγωνισμό, τ΄απωθημένα, τους καυγάδες, τα διαζύγια, την απουσία από το σπίτι την γενικώτερη απουσία τους από τη ζωή..

Είναι δυο κόσμοι που ανακαλύπτουν μια κοινή τρίτη πραγματικότητα. Σε κοιτάζω μέσα από τον ψηφιακό μου κόσμο, καθώς σκοτώνω τέρατα που σου μοιάζουν λιγάκιΜε κοιτάζεις μέσα από τη συνεχή σου αγωνία, της καθυστερημένης δόσης για το στεγαστικό, της ασφάλειας που έληξε, της αύξησης που δεν έγινε, της σύνταξης που καθυστερεί, του αυτοκινήτου που πάλιωσε και θέλει άλλαγμα, του/της συζήγου που δεν υποφέρεις άλλο πια..

20 παιδιά στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα από την συνεχή ενασχόλιση με τους υπολογιστές ή τα γκέιμς. Ενα παιδί είχε πεθάνει εδώ και μια βδομάδα παίζοντας. Δεν το είχε καταλάβει κανείς...
Ειδήσεις που παραλείπoυν το σημαντικότερο. Στο διπλανό δωμάτιο, δεν το είπαν, υπήρχαν γονείς εξαρτημένοι από το γκειμ της ζωής, γονείς εστιασμένοι μόνιμα στο τι θα απογίνουν στο αύριο που δεν υπάρχει ακόμα, με τις πλάτες φορτωμένες από τα φαντάσματα του χτες που δεν μπορούν να πετάξουν από πάνω τους, απόντες από το παρόν που περιείχε ένα παιδί, στο διπλανό δωμάτιο....

Ενα παιδί χτυπιέται χωρίς έλεος στη λέσχη του καυγά, κι εσύ το κοιτάς κι αναρωτιέσαι γιατί στο καλό χτυπάει στα καλά καθούμενα το κεφάλι του στο τοίχο. Κάνε ένα κλικ... μπες στην εικονική του πραγματικότητα. Μπορεί να ανακαλύψεις το κομμάτι που σου έλειπε από την εικόνα. Τον αντίπαλο που δεν μπορούσες να αντιληφθείς στη δική σου πραγματικότητα και που πιθανότατα σου μοιάζει. 

Η Μαίρη κρέμασε τον μαυρισμένο της εαυτό, στο παζάρι κοινωνικής δικτύωσης, μόλις γύρισε διακοπές. 1500 φίλοι της έκαναν like...
O Γιώργος δε πήρε πρέφα πως έφτασε 20 αυγούστου 2012 ... έπαιζε....

Οι γονείς της Μαίρης και του Γιώργου, βγήκαν για καφέ, με τα αυτοκίνητά τους παρκαρισμένα δίπλα, και τον φρέντο ίδιο, μέτριο με ζαχαρίνη και λίγη κανέλλα....

Ιστορίες Συνωμοσίας


ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ.


Κατασκευάζοντας μια είδηση – Τα αντιδεοντολογικά πειράματα του Τζόνσον
Όσα γνωρίζουμε και όσα μαθαίνουμε προέρχονται από πηγές των οποίων την αξιοπιστία σπάνια αμφισβητούμε. Και συνήθως επιλέγουμε από τις ειδήσεις αυτά που συμφωνούν με τις πεποιθήσεις μας. Αν κάτι επιβεβαιώνει τις ιδέες που έχουμε ήδη διαμορφώσει το θυμόμαστε και το αναπαράγουμε.

Αυτό το παράξενο –αν και τόσο συνηθισμένο- φαινόμενο προσπάθησε να μελετήσει ένας ψυχολόγος που δε φημιζόταν για τον κομφορμισμό του.

Το 1964 ο Τζ. Κ. Τζόνσον ήταν καθηγητής συμπεριφορικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Ατλάντα. Προσπαθούσε να διδάξει τους μαθητές του να σκέφτονται και επεξεργάζονται κάθε πληροφορία χωρίς προκατάληψη.

Για να τους δείξει ότι δεν έπρεπε να δέχονται άκριτα ούτε καν τις δικές του παραδόσεις τους έκανε –χωρίς να το ξέρουν- πειραματόζωα.

Στους δέκα μεταπτυχιακούς φοιτητές του ανακοίνωσε ότι την επόμενη μέρα θα επισκεπτόταν το πανεπιστήμιο τους, για μια ημερήσια διάλεξη, ένα από τα πιο ανορθόδοξα πνεύματα της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών, ο δόκτωρ Βερουκστάιν.

Ο συγκεκριμένος ψυχολόγος είχε καταφέρει να συνενώσει τη φαινομενολογία του Χούρσελ με τη φιλοσοφία του Βιτγκενστάιν, σε μια αναδυόμενη επιστήμη που ο ίδιος ονόμαζε φαινομενολογική γλωσσολογία.

Ο Τζόνσον είπε «εμπιστευτικά» στους φοιτητές του ότι ο δρ Βερουκστάιν ήταν μια εκκεντρική μεγαλοφυΐα, πράγμα καθόλου παράξενο, αφού ήταν ο μοναδικός μαθητής και φίλος του εξίσου εκκεντρικού και μεγαλοφυή Βιτγκενστάιν. (Ο Βιτγκενστάιν, αν δεν το γνωρίζετε, δεν ήταν απλώς εκκεντρικός. Είχε κλειστεί σε ψυχιατρικό άσυλο για λίγο καιρό. Και αυτό σίγουρα το γνωρίζανε οι φοιτητές του Τζόνσον.)

Ο καθηγητής ανακοίνωσε ακόμα στους φοιτητές του, ότι ένας από αυτούς θα αναλάμβανε να διδάξει τη σκέψη του δόκτορα Βερουκστάιν στους πρωτοετείς φοιτητές.

Την επομένη οι μεταπτυχιακοί φοιτητές περίμεναν με ανυπομονησία το δρ Βερουκστάιν, του οποίου κανένα βιβλίο δεν είχαν βρει στη βιβλιοθήκη (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε διαδίκτυο).

Ο Δόκτωρ καθόλου δεν τους απογοήτευσε. Το ατημέλητο ντύσιμο του και τα φλογοβόλα μάτια του, τους θύμισαν εξαρχής τις φωτογραφίες του Βιτγκενστάιν. Όταν ξεκίνησε να μιλάει γοητεύτηκαν περισσότερο. Ο Βερουκστάιν δεν έμοιαζε με τίποτα απ’ ό,τι είχαν ακούσει έως τότε.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι ένιωσαν σαν να τους μιλούσε ο Νίτσε ή κάποιος ποιητής ή ο ίδιος ο Βιτγκενστάιν.

Παρακολούθησαν την τρίωρη διάλεξη με προσήλωση, κρατώντας σημειώσεις και μην τολμώντας να διακόψουν τον εμπνευσμένο καθηγητή –παρά τις εκατοντάδες απορίες που είχαν. Στο τέλος χειροκρότησαν όρθιοι, βέβαιοι ότι μόλις είχαν ζήσει μία από τις σημαντικότερες φοιτητικές εμπειρίες της ζωής τους.

Ο καθηγητής Τζόνσον τους ζήτησε να του παραδώσουν μια εργασία, ώστε να διαλέξει ποιος φοιτητής θα δίδασκε τους πρωτοετείς.

Την επόμενη φορά που συναντηθήκανε τους φανέρωσε την αλήθεια: Ο «δρ Βερουκστάιν» δεν ήταν μαθητής του Βιτγκενστάιν. Δεν ήταν καν ψυχολόγος. Δεν ήταν καν σώφρον!
Το πραγματικό του όνομα ήταν Μίλλερ. Ήταν γερμανοεβραίος και είχε φύγει από τη Γερμανία το 1936, σε ηλικία είκοσι χρονών, για να γλιτώσει από τους Ναζί.
Στην Αμερική είχε κάνει διάφορες δουλειές μέχρι που διαγνώστηκε με παρανοϊκή μανιοκατάθλιψη (έτσι έλεγαν τότε το διπολικό με σχιζοειδή συμπεριφορικότητα).
Ο δρ Τζόνσον τον βρήκε σε μια ψυχιατρική κλινική και τον δίδαξε για λίγες εβδομάδες ψυχολογία και γλωσσολογία.

Οι φοιτητές δυσκολεύτηκαν πολύ να πιστέψουν όσα τους έλεγε ο καθηγητής τους. Στις εργασίες τους τα λόγια του παρανοϊκού είχαν οργανωθεί για να γίνουν κατανοητά από τους ίδιους –και να μπορέσουν να πείσουν τον καθηγητή τους ότι τα είχαν καταλάβει αρκετά για να πάρουν τη θέση του επίκουρου.

Και το πιο περίεργο: Μήνες μετά την αποκάλυψη οι φοιτητές του συνέχιζαν να χρησιμοποιούν –πιθανότατα ασυνείδητα- σκέψεις του «δρα Βερουκστάιν» στις εργασίες τους!

Όμως ο Τζόνσον δεν αρκέστηκε στα συμπεράσματα αυτού του πειράματος. Όπως προείπαμε ήταν αντικομφορμιστής και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που η ακαδημαϊκή του καριέρα έληξε τόσο άδοξα, ενώ κανένα επιστημονικό περιοδικό δε δημοσίευσε ποτέ τα αποτελέσματα των αντιδεοντολογικών του πειραμάτων.

Ο Τζόνσον ήθελε να δείξει ότι δεν είναι το κύρος της αυθεντίας που πείθει τους ανθρώπους, αλλά η πληροφορία από μόνη της σε συνδυασμό με τις προϋπάρχουσες πεποιθήσεις. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποίησε ως πειραματόζωα τους ισοβίτες των φυλακών της Βοστόνης.

Ο διευθυντής των φυλακών ήταν παιδικός του φίλος και δεν έφερε καμιά αντίρρηση στο πείραμα που του πρότεινε ο Τζόνσον.

Στις συγκεκριμένες φυλακές εκτίανε την ποινή τους, σε μόνιμη απομόνωση, κάποιοι εγκληματίες που συνέχιζαν να συμπεριφέρονται εγκληματικά ακόμα και μετά τον εγκλεισμό τους.

Γι’ αυτούς –λόγω της απομόνωσης- έφτιαξε ο Τζόνσον μια παραποιημένη έκδοση της τοπικής εφημερίδας. Όλες οι ειδήσεις παρουσιάζονταν ως είχαν εκτός από μια «προσθήκη» στη τρίτη σελίδα. Αυτή η «προσθήκη» ήταν η αποκάλυψη ότι τον Κένεντι δεν τον είχε εκτελέσει ο Όσβαλντ, αλλά μια ομάδα αφροαμερικάνων τρομοκρατών με την ονομασία «Μαύρα Λιοντάρια». Η είδηση ήταν ένα μικρό δίστηλο χωρίς πολλές λεπτομέρειες –ούτε το όνομα του ρεπόρτερ.

Λίγες μέρες αφότου δόθηκε η εφημερίδα στους φυλακισμένους ο Τζόνσον τους συνάντησε κατ’ ιδίαν και τους εξήγησε ότι η είδηση της εκτέλεσης από αφροαμερικάνους ήταν ψευδής.

Οι φυλακισμένοι δυσπίστησαν αρχικά στα λόγια του Τζόνσον, αλλά οι περισσότεροι μετά από λίγο παραδέχτηκαν ότι δεν το είχαν πιστέψει.

Λίγο καιρό μετά ο διευθυντής έστειλε κάποιο φύλακα να κάνει μια φιλική κουβέντα με τους φυλακισμένους. Καθώς μιλούσαν ο φύλακας ανέφερε τον Κένεντι και τη δολοφονία του.

Και ενώ οι αφροαμερικάνοι φυλακισμένοι δεν έκαναν κανένα σχόλιο, οι λευκοί –όλοι τους- εκμυστηρεύονταν στο φύλακα ότι η δολοφονία του προέδρου είχε γίνει από νέγρους. Και του έδιναν λεπτομέρειες και αποδείξεις γι’ αυτό -που δεν είχαν διαβάσει στην παραποιημένη εφημερίδα του Τζόνσον.

Το συμπέρασμα του Τζόνσον ήταν αυτό που αναφέρουμε στην αρχή του κειμένου: Οι άνθρωποι πιστεύουν ό,τι τους «πεις», αρκεί η πληροφορία να συμφωνεί με τις προϋπάρχουσες πεποιθήσεις. Και όχι μόνο το πιστεύουν, αλλά το αναπτύσσουν στο μυαλό τους, δημιουργώντας συνδέσεις και συνειρμούς εκεί που δεν υπάρχουν.

(Υλικό για αυτό το κείμενο ο Γελωτοποιός άντλησε από ένα βιβλίο που βρήκε τυχαία στη δημοτική βιβλιοθήκη: «Αλήθεια και πεποίθηση», της Jane Underfield, μετάφραση Νίκος Παπαγεωργίου, εκδόσεις Πάρεργο, 1970.)




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΝΟΜΟΣ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ: "ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ".


Βόμβα της Σερβίας στο τραπεζικό σύστημα – Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!

Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία, με νόμο που ορίζει πως οι τράπεζες θα εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για το όφελος της χώρας και των πολιτών!

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή!

Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!

Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!

Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!

Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ RAGE AGAINST THE MACHINE ΤΑ "ΑΚΟΥΣΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ.


Αυτός ο πολιτικός τα άκουσε από τον κιθαρίστα των Rage Against The Machine επειδή είναι θαυμαστής τους
 «Η αγάπη του Paul Ryan για την μπάντα έχει πλάκα γιατί εκπροσωπεί την μηχανή στην οποία στρέφουμε την οργή μας»

Ήταν αρκετή μια δήλωση θαυμασμού στους New York Times για τους Rage Against The Machine του ρεπουμπλικάνου υποψήφιου αντιπροέδρου Paul Ryan, για να προκαλέσει την οργή του κιθαρίστα της μπάντας Tom Morello.
« Η αγάπη του Paul Ryan για την μπάντα έχει πλάκα γιατί ο ίδιος εκπροσωπεί την μηχανή στην οποία στρέφουμε την οργή μας εδώ και δυο δεκαετίες» δήλωσε στο Rolling Stone. «Αναρωτιέμαι ποιο είναι το αγαπημένο του τραγούδι. Εκείνο που καταδικάζουμε την γενοκτονία των αμερικάνων ιθαγενών; Εκείνο που στρεφόμαστε ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό; Το F**K the Police; Έχει τόσες επιλογές ώστε να «κολλήσουν» με τα κομμάτια μας οι νεαροί Ρεπουμπλικάνοι στις συγκεντρώσεις του»

 

«Μην με παρεξηγείτε» συνέχισε o Tom Morello «Βλέπω ξεκάθαρα ότι ο Ryan έχει όλη την οργή μέσα του. Οργή ενάντια στις γυναίκες, στους μετανάστες, στους gay, στους φτωχούς, στο περιβάλλον. Βασικά στους μόνους που δεν στρέψει την οργή του είναι ενάντια στην ελίτ της χώρας που χρηματοδοτεί τις καμπάνιες του» δήλωσε ο κιθαρίστας της μπάντας.


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ


alt
Οι ζέστες γίνονται όλο και πιο έντονες, κάνοντας όχι μόνο ανθρώπους και ζώα να υποφέρουν αλλά και τα φυτά. Δες πώς πρέπει να τα φροντίζεις, για να αντέξουν τις καυτές μέρες και να μείνουν φρέσκα.

Προστάτευσέ τα από τον καυτό ήλιο. Αν έχεις τέντες, κράτησέ τες κατεβασμένες για όσες μέρες η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή. Ακόμα και τα φυτά που αγαπούν και αντέχουν τον ήλιο, ταλαιπωρούνται αφάνταστα από τις υψηλές θερμοκρασίες.


Μετακίνησε τις γλάστρες σε γωνίες όπου θα προστατεύονται από τον μεσημεριανό ήλιο, τουλάχιστον για όσες μέρες διαρκεί ο καύσωνας.

Πότιζε συχνότερα τις πολύ ζεστές μέρες. Κάποια φυτά πιθανόν να χρειάζονται καθημερινό πότισμα. Πάντα όμως να ελέγχεις την επιφάνεια του χώματος, πριν ποτίσεις.

Ψέκαζε / κατάβρεχε συχνά τα φυτά σου νωρίς το πρωί ή το απόγευμα. Μην το κάνεις την ώρα που τα βλέπει ο ήλιος (εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος), γιατί τα φύλλα τους μπορεί να καούν.

Έλεγχε συχνά και προσεκτικά τα φυτά, κυρίως στα νέα βλαστάρια και στην κάτω πλευρά των φύλλων, ώστε να εντοπίσεις και να αντιμετωπίσεις έγκαιρα (με τις κατάλληλες οδηγίες από κάποιον ειδικό) βλαβερά έντομα όπως η μελίγκρα, τα κοκκοειδή και οι κάμπιες. Δυστυχώς αυτά τα έντομα επανακάμπτουν, οπότε θα πρέπει να έχεις τον νου σου.

Με τη ζεστή και ξηρή ατμόσφαιρα εμφανίζεται και ο πολύ βλαβερός τετράνυχος (μοιάζει με ιστό αράχνης, που τυλίγει τα φρέσκα φυλλαράκια και τα ξεραίνει). Ο τετράνυχος μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο φυτό σε λίγες μόλις ημέρες και επιτίθεται κυρίως (αλλά όχι μόνο) σε τριανταφυλλιές και γιασεμί. Αντιμετώπισέ τον άμεσα (θα σε κατατοπίσουν σε ένα φυτώριο τι πρέπει να κάνεις), γιατί θα επεκταθεί και σε άλλα φυτά, ακόμα και σε εκείνα που θεωρούνται πολύ ανθεκτικά στις ασθένειες και τα έντομα. Επίσης ο τετράνυχος συχνά υποτροπιάζει, άρα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεις κάθε τόσο το φυτό. Για να περιορίσεις την πιθανότητα εμφάνισης του τετράνυχου, μάζεψε τα πεσμένα φύλλα που έχουν συγκεντρωθεί στις γλάστρες και κυρίως ξερίζωσε τα αγριόχορτα που μπορεί να έχουν φυτρώσει γύρω από το φυτό σου. Επιπλέον φρόντισε να αυξήσεις την υγρασία ψεκάζοντας/καταβρέχοντας τα φυτά σου το μεσημέρι.

Στα φυτά που ανθοφορούν αυτή την περίοδο κόψε τα μαραμένα λουλούδια, πριν σποριάσουν, για να ενισχύσεις την παραγωγή νέων μπουμπουκιών.

«Κορφολόγησε» τα ετήσια ανθοφόρα όπως οι πετούνιες, για να διορθώσεις την άνιση ανάπτυξή τους και να κάνεις το σχήμα τους πιο συμπαγές. Ακόμα, «κορφολόγησε» τα χρυσάνθεμα, ώστε να προετοιμάσεις το σχήμα που θα έχουν, όταν ανθοφορήσουν το φθινόπωρο.

Μην κάνεις βαθύ κλάδεμα αυτή την εποχή.

Προς το τέλος Ιουλίου άρχισε να μαζεύεις σπόρους από τα ετήσια, για να τους χρησιμοποιήσεις την επόμενη άνοιξη.

Αν καλλιεργείς αρωματικά φυτά για τη μαγειρική σου (δυόσμο, βασιλικό, άνηθο, κλπ.), κόψε τις κορυφές, πριν βγάλουν λουλούδια, για να ενισχύσεις την ανάπτυξη νέων βλασταριών. Αν αποξηραίνεις τέτοια αρωματικά για να τα χρησιμοποιήσεις τον χειμώνα, άρχισε να τα μαζεύεις από τώρα.


ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΘΥΜΙΑΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ ΘΥΜΙΑΤΟ;

alt
Θυμίαμα

Είναι ένα από τα τρία δώρα που προσέφεραν οι τρεις Μάγοι στον Κύριο μας. Συμβολίζει την προσευχή μας που ανέρχεται όπως ο καπνός, στο θρόνο του Θεού. Όπως δηλαδή το λιβάνι συναντάται με το αναμμένο κάρβουνο και δεν μένει εκεί, αλλά αφού αφού θερμανθεί ανέρχεται προς τα άνω και σκορπίζει την ευωδία, έτσι και οι ψυχές μας με ζεστή και θερμή πίστη προσευχόμενες, δεν πρέπει να κολλούν στα γήινα υλικά όταν λατρεύουν το Θεό, αλλά να φτερουγίζουν προς τα άνω μυροβλύζουσες, απαγκιστρωμένες από τις υλικές μέριμνες.

Με την ανάταση του νου και της ψυχής μας προς τα άνω, η προσευχή μας γίνεται πιο καθαρή και η κοινωνία μας με το Θεό περισσότερο ουσιαστική.  Το θυμίαμα μας μεταφέρει στο χώρο της προσευχής των Αγίων στον Ένα και Αληθινό Θεό και τονίζει την παρουσία του Κυρίου και των Αγίων στη ζωή μας. Όταν θυμιάζει ο ιερέας την πρόθεση, το θυμίαμα θυμίζει τα δώρα των Μάγων. Όταν θυμιάζει πριν την Μεγ. Είσοδο το θυμίαμα υποδηλώνει την σμυρναλόη του Νικοδήμου. Κατά την Μεγ. Είσοδο συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα.

Θυμιατό

Τα θυμιατά που χρησιμοποιούμε στους Ιερούς Ναούς είναι κινητά μεταλλικά σκεύη που στο κάτω μέρος δέχονται τα αναμμένα κάρβουνα ή καρβουνόσκονη. Εξαρτώνται από τέσσερις αλυσίδες με δώδεκα κουδουνάκια. Συμβολίζουν τους τέσσερις Ευαγγελιστές και τους δώδεκα Αποστόλους αντίστοιχα. Η βάση του θυμιατού συμβολίζει την ανθρώπινη φύση του Χριστού μέσα στα σπλάχνα της Παναγίας Μητέρας Του. Τα ανάμενα κάρβουνα συμβολίζουν το πυρ της θεότητας. Είναι η βάτος η φλεγόμενη αλλά μη κατακαιομένη. Η φωτιά συμβολίζει και τη Θεία Αγάπη που ως φωτιά καίει την καρδιά του κάθε πιστού. 



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΚΙ ΟΜΩΣ...ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!


Αυτό το μικρό καλάθι απορριμμάτων, δε μοιάζει με κανένα και θα σας αφήσει με..το στόμα ανοιχτό. Είστε στο γραφείο και θέλετε να πετάξετε, για παράδειγμα, ένα χαρτί στον κάδο. Δεν χρειάζεται παρά να το πετάξετε πίσω σας, στον αέρα. Ο μικρός κάδος, θα μετακινηθεί και το χαρτί θα καταλήξει μέσα. Έτσι απλά.
 Δεν το πιστεύετε; Δείτε το βίντεο και θα μας πιστέψετε: 



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...