Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΚΡΙΝΕ ΝΟΜΙΜΗ ΤΗΝ "ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ".


Εισαγγελέας έκρινε νόμιμη την πειρατεία στην Πορτογαλία

Υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να διώκεται η ανταλλαγή αρχείων για προσωπική χρήση

Φορώντας μπλουζάκια με το σλόγκαν «η πειρατεία είναι παράνομη» μέλη του αντι-πειρατικού group ACAPOR, το οποίο χρηματοδοτείται από την κινηματογραφική βιομηχανία, είχαν παραδώσει πέρσι στα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα της Πορτογαλίας αρκετές κούτες γεμάτες έγγραφα με IP διευθύνσεις χρηστών.

Το group υποστήριζε πως το σύνολο των χρηστών που χρησιμοποίησαν αυτές οι διευθύνσεις ήταν χρήστες δικτύων ανταλλαγής αρχείων, με λίγα λόγια «πειρατές» και απαίτησαν από τις αρχές να προβούν σε διώξεις εναντίον τους. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως περίμεναν τα μέλη του ACAPOR αφού μετά από έρευνα του Τμήματος Ερευνών και Ποινικής Δράσης της χώρας, οι περίπου 2000 διευθύνσεις IP δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο. Ο εισαγγελέας αποφάνθηκε πως η διακίνηση αρχείων για προσωπική χρήση δεν είναι παράνομη!

«Από νομικής άποψης και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι χρήστες ταυτόχρονα κατεβάζουν και ανεβάζουν (αρχεία) σε αυτά τα δίκτυα, θεωρούμε αυτήν την συμπεριφορά ας νόμιμη, έστω και αν υποθέσουμε ότι οι χρήστες συνεχίζουν να μοιράζονται τα αρχεία αφού τελειώσει το download», έγραφε η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας είπε ακόμα ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε περιπτώσεις όπου οι παραβάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας δεν γίνονται για εμπορικούς σκοπούς. Υποστήριξε επίσης πως μια διεύθυνση IP δεν είναι κάποιο πρόσωπο εξηγώντας ότι το πρόσωπο που συνδέεται με κάποια IP δεν είναι απαραίτητα και ο ίδιος ο χρήστης που την χρησιμοποιεί για λήψη παράνομων αρχείων. Τόνισε ακόμα πως ακόμα και αν η διακίνηση παράνομων αρχείων για προσωπική χρήση θεωρηθεί παράνομη, θα έπρεπε οι ίδιοι οι καλλιτέχνες να δηλώνουν ρητά ότι δεν επιτρέπουν την αντιγραφή για προσωπική χρήση.

Έτσι λοιπόν μετά την Σουηδία, μια ακόμα χώρα μέσω του νομικού της συστήματος κρίνει πως δεν θα πρέπει να διώκονται όσοι χρήστες «κατεβάζουν» πειρατικό υλικό, μουσική, ταινίες και παιχνίδια δηλαδή, εφόσον αυτά αποσκοπούν σε καθαρά προσωπική χρήση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...