Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

"ΣΛΑΒΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ";

Click on the slide!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ
Μία νέα πρόταση κατέθεσε η Ελλάδα για την ονομασία των Σκοπίων όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας. 
Την ονομασία «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» υποστηρίζει η σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik ότι πρότεινε για τα Σκόπια ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης στον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα, σύμφωνα με το protothema.gr, η οποία είναι γνωστή για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι και η οποία και στο παρελθόν και άλλες φορές επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, με πληροφορίες, ωστόσο, που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, αναφέρει, επίσης, ότι η νέα ονομασία προτάθηκε από την Ελλάδα κατά την τελευταία συνάντηση του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Dnevnik, απαίτησε η προτεινόμενη ονομασία να ισχύει έναντι όλων (erga omnes).

Σημειώνετα ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση της φερόμενης ελληνικής πρότασης για επίλυση της διαφοράς της ονομασίας από το υπουργείο Εξωτερικών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...