Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ


Γιάννης Σηφάκης: Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για τους εργαζόμενους των Καταρρακτών
Να αποσυρθούν άμεσα οι διώξεις των 21 εργαζομένων που εμπόδισαν την συνέλευση της εκκαθάρισης υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στην μη απόλυση και την αναβολή της συζήτησης για να υπάρξει χρόνος για λύση του προβλήματος
Η λύση και εκκαθάριση δεν είναι λύση για την επιχείρηση , οι ενδεχόμενες ευθύνες, αν προκύψουν από την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, δεν θα συγκαλυφθούν επειδή θα εκκαθαριστεί η επιχείρηση
Με Υπουργική τροπολογία στο Νομοσχέδιο « Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης-Καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» που εισήλθε χθές Δευτέρα στην ολομέλεια της Βουλής επιλύεται το θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων στους οικείους Δήμους μετά την λύση και εκκαθάριση «Δημοτικών ΑΕ» με συμμετοχή του Δήμου άνω του 90%.
Η επίλυση του προβλήματος αυτού από την κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων για να μην χάσουν τη δουλειά τους, της προσπάθειας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν αναβολή της λύσης και εκκαθάρισης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και της προσπάθειας του Δημάρχου και της ΚΕΔΕ που πρότεινε τροπολογία για την λύση του θέματος.
Με βάση της τελική εξέλιξη προκαλεί απορία η απόφαση του Δημάρχου Έδεσσας Τάκη Γιάννου να προβεί σε διώξεις 21 εργαζομένων για την ειρηνική αλλά αποφασιστική ενέργεια τους να μην επιτρέψουν την σύγκλιση γενικής συνέλευσης της Τουριστικής ΑΕ για την λύση και εκκαθάριση πριν 2 μήνες περίπου. Απαιτείται η αδικαιολόγητη αυτή ενέργεια να αποσυρθεί αμέσως.
Παρά την θετική για τους εργαζόμενους εξέλιξη η λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης δεν πρέπει να ικανοποιεί κανέναν πολίτη. Κινδυνεύει η εγκατάσταση στο πιο τουριστικό σημείο της πόλης με πανελλήνια και διεθνή αναφορά, στους Καταρράκτες της Έδεσσας, να γίνει άλλο ένα κουφάρι, εξέλιξη που πρέπει σε όποια περίπτωση να αποτραπεί.
Θα μπορούσε να εκπονηθεί ένα σχέδιο βιωσιμότητας της επιχείρησης με ρύθμιση των χρεών και εξορθολογισμό των δαπανών που θα διατηρούσε δημοτικό τον χαρακτήρα της επιχείρησης.
Σε όποια περίπτωση οι ενδεχόμενες ευθύνες που θα προκύψουν από την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που είναι σε εξέλιξη, δεν θα συγκαλυφθούν. Το απαιτούν οι δημότες στις πλάτες των οποίων μεταφέρονται με την απόφαση λύσης και εκκαθάρισης τα χρέη της Τουριστικής ΑΕ.  

Το βίντεο της παρέμβασης του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη στην συγκέντρωση μπροστά τους Καταρράκτες πριν δύο μήνες:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...