Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



Τριανταεννέα χρόνια μετά από την εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο και το περιεχόμενο του κεντρικού συνθήματος «ψωμί – παιδεία – ελευθερία», παρά τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, παραμένει σήμερα αναλλοίωτο και πιο επίκαιρο .
Έχουμε υποχρέωση, όλοι εμείς σήμερα, να σταθούμε μπροστά στις προκλήσεις της εποχής και να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα έχοντας ως οδηγό τις διαχρονικές αξίες του μεγάλου αυτού αντιστασιακού κινήματος που ενέπνευσε χιλιάδες Έλληνες και τους οδήγησε στην εναντίωσή τους στο δικτατορικό καθεστώς και τέλος στην ανατροπή του.
Στις 17 Νοέμβρη τιμούμε και δοξάζουμε τους νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, τη νεολαία που αγωνίστηκε για μια σύγχρονη και  δημοκρατική Ελλάδα που να την διέπουν οι αρχές της ισονομίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. 
Η σημερινή νεολαία, με την στήριξη όλων μας, οφείλει να συνεχίσει αυτόν τον αέναο αγώνα και τις θυσίες για ελευθερία, να διατηρήσει και να εδραιώσει τις αξίες του κινήματος του Πολυτεχνείου και να διατηρήσει με κάθε τρόπο την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...