Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΧΗΡΑ ΕΠΑΘΕ ΣΟΚ ΟΤΑΝ ΒΡΗΚΕ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΕΝΑ.....


Χήρα έπαθε σοκ όταν βρήκε στα ρούχα του συγχωρεμένου ένα... (pic)
Δεν πίστευε στα μάτια της μία χήρα, την ώρα που καθάριζε τα πράγματα του άντρα της.


Η συνταξιούχος από τη Βρετανία δεν γνώριζε ότι ο άντρας της είχε αφήσει στην ντουλάπα του, μπερδεμένο ανάμεσα στα ρούχα του, ένα χρυσό νόμισμα.
Στην προσπάθειά της να μάθει την αξία του, συνειδητοποίησε ότι κατέχει ένα από τα πιο σπάνια νομίσματα.
Όταν το έδωσε στους ειδικούς να το κοστολογήσουν, αυτοί ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για ένα χαμένο νόμισμα που δημιουργήθηκε από χρυσό, τον οποίο έκλεψαν Βρετανοί από ένα ισπανικό πλοίο το 1702 στη μάχη στο Βίγκο.
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη νίκη των Βρετανών στη μάχη, το βασιλικό χρυσωρυχείο δημιούργησε 20 χρυσά νομίσματα που απεικονίζουν την βασίλισσα Άννα της Μεγάλης Βρετανίας.
Με τον καιρό, τα νομίσματα απέκτησαν μεγάλη αξία και συλλέκτες από όλο τον κόσμο κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν ένα από αυτά. Από τα 20 νομίσματα που δημιουργήθηκαν, έχουν βρεθεί τα 15 και βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών.
Εκτιμάται ότι ο σύζυγος της Βρετανίδας κληρονόμησε τυχαία το θησαυρό, αφού ποτέ στη ζωή του δεν είχε δείξει ενδιαφέρον στη συλλογή νομισμάτων. Σήμερα ο οίκος δημοπρασίας Gorringes κοστολογεί τα νομίσματα στις 80.000 με 120.000 λίρες.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...