Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Η κυβέρνηση επιλύει το πρόβλημα με τις 1000 περισσότερες αιτήσεις νέων αγροτών στο πρόγραμμα νέων αγροτών και στην Κεντρική Μακεδονία εγκρίνοντας υπεκάλυψη του προγράμματος νέων αγροτών κατά 120%


Γιάννης Σηφάκης :  Θα ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών όλοι οι νέοι αγρότες που πληρούν τα κριτήρια με την υπερκάλυψη ( overbooking) του προγράμματος κατά 120% που αποφασίζει το Υπουργείο.
Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγρoτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπο Κασίμη 
Το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στην Κεντρική Μακεδονία από την μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα νέων αγροτών του ΠΑΑ λύνει η κυβέρνηση.
Σε συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον Γενικό Γραμματέα Κοινοτικών Προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπο Κασίμη ο βουλευτής ζήτησε να εξαντληθεί η δυνατότητα ένταξης του συνόλου των νέων αγροτών που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα αναφέροντας ότι στην Κεντρική Μακεδονία ο αριθμός των αιτήσεων είναι περί τις 1000 αιτήσεις περισσότερες από τους προς ένταξη νέους αγρότες. 
Ο  Γενικός Γραμματέας  ανέφερε στον βουλευτή την απόφαση της κυβέρνησης να υπερκαλυφθεί το πρόγραμμα νέων αγροτών κατά 20% επιπλέον ( οverbooking 120%)  με άμεσο αποτέλεσμα την έγκριση ουσιαστικά όλων των νέων αγροτών που θα πληρούν τα κριτήρια μετά από τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου που ξεκινά αυτές τις μέρες και θα διαρκέσει περί τον 1,5 μήνα και ανάλογα με τα αποτελέσματα ο Γενικός θα επανεξετάσει την κατάσταση όπως θα έχει διαμορφωθεί με στόχο την επίλυση του προβλήματος κατά 100%. 
Ο Γενικός και ο βουλευτής εξέφρασαν την ευχαρίστηση τους για το ενδιαφέρον των νέων να ενταχθούν στο αγροτικό επάγγελμα και υποσχέθηκαν ουσιαστική στήριξη τους  για να μπορέσουν και με την βοήθεια των σχεδίων βελτίωσης που θα ξεκινήσουν (μετά την ολοκλήρωση της έγκρισης του προγράμματος των νέων αγροτών)  να οργανωθούν και να καλλιεργήσουν επιστημονικά την γη. Πιστεύουν ότι οι νέοι θα πρωτοστατήσουν στην ίδρυση οργανώσεων παραγωγών και στην οργάνωση των αγροτών σε νέα βάση σχεδιάζοντας την ποιοτική παραγωγή, την τυποποίηση και συσκευασία των προϊόντων και την εύρεση νέων ποιοτικών αγορών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...