Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Δ. ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟΥ



Είναι δυστυχώς ένα πολύ αρνητικό φαινόμενο που παρατηρείται στα σχολεία μέσα στην τάξη και τις ώρες των διαλειμμάτων από παιδιά με ανάρμοστη συμπεριφορά.

Γεγονός που συμβαίνει επανειλημμένως στις ευαίσθητες τρυφερές ηλικίες δημιουργώντας τραύματα που παραμένουν και δύσκολα επουλώνονται.

Ο λόγος είναι ότι μερίδα μαθητών που δέχονται λεκτική ή σωματική βία, πληγώνονται δίχως να αντιδρούν.

Οι ταραξίες των τάξεων «αλωνίζουν» κυριολεκτικά επειδή δεν τιμωρούνται συνεχίζοντας απτόητοι το ψυχοφθόρο έργο τους.

Δεν έχουν την αίσθηση του φόβου, υποκρίνονται στους Δασκάλους έχοντας παράλληλα και την στήριξη των γονέων τους. Αυτό είναι ότι χειρότερο, διότι δεν αλλάζουν συμπεριφορά.

Όταν εξανεμίζεται ο σεβασμός στον καίριο τομέα του Δημοτικού Σχολείου, τότε μοιραίως έπονται τα χειρότερα.

Παντοιοτρόπως και αμφότερο «Σπίτι – Σχολείο» επιβάλλεται να συνεργάζονται για τη διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων, ώστε μελλοντικά να ωθήσουν την χώρα προς τα εμπρός.

Η ανυπακοή πρέπει επιτέλους να λάβει οριστικό τέλος, οι ενοχλητικοί μαθητές που δεν συμμορφώνονται να αλλάζουν σχολεία και όχι οι ήσυχοι.

Η εναλλακτική λύση, δηλαδή ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου που έχει αρμοδιότητα να εξομαλύνει τα ακανθώδη αυτά προβλήματα αποδεικνύεται ότι υπολειτουργεί.

Πρακτικά δεν αποδίδει, ισχύει μόνο τυπικά, δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και το απελπιστικά σκοτεινό τούνελ παραμένει…

Ζητούμενο είναι το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε μαθητή στην υγιή μόρφωση χωρίς παρεμβολές σε ένα κλίμα ήρεμο και περιβάλλον πολιτισμένο, ούτως ώστε να μην παρεμποδίζεται στην μάθηση κανείς από κανέναν συμμαθητή!

Επείγει λοιπόν η δυναμική παρέμβαση της πολιτείας για να εξαλείφει το μείζον αυτό θέμα, αλλάζοντας τα νοσηρά δεδομένα προς το καλύτερο.

Μόνο με την επιμελή επιτήρηση των μαθητών στα διαλείμματα θα αποφεύγονται τα ατυχήματα λόγω των βίαιων συμπεριφορών!!

Με εκτίμηση,
Ο Γονέας
Ευάγγελος Μπεγλόπουλος του Δημητρίου





ΠΗΓΗ...http://aridaianews.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...