Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

ΑΘΗΝΑ 2014: ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ;

Magnify Image

Ο Λ. Μυλωνάκης και ο Χ. Ζαρκαδάκης, μελετούν το κατά πόσο προσβάσιμη είναι η Αθήνα για κάποιον που κινείται με αμαξίδιο.   Θέλουν να δουν αντιδράσεις των συμπολιτών, πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι στην εικόνα ενός αμαξιδίου στην πρωτεύουσα. Αν τελικά είναι εφικτό να κινηθεί κανείς, πέραν από τα "φυσικά εμπόδια" όπως η κίνηση στους δρόμους. 

Ο Παντελής πήρε το θάρρος και κυκλοφόρησε: Συνάντησε πεζοδρόμια που εμπόδιζαν το αμαξίδιο να κινηθεί άνετα, φανάρια που δεν διαρκούσαν όσο θα έπρεπε ώστε να βρει το χρόνο να περάσει, συμπολίτες που δε κοιτούσαν δίπλα τους ή πίσω τους, ώστε να ανοίξουν το δρόμο.

 Και ίσως το κυριότερο, ράμπες αναπήρων κατασκευασμένες λάθος (πολύ ψηλές, χωρίς γωνία εισόδου), κάτι που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τον πρωταγωνιστή της έρευνας.

   Σε ένα βίντεο δύο λεπτών, βλέπουμε τι αντιμετωπίζει κάθε μέρα ή κάθε φορά, κάποιος/α που θέλει να κινηθεί στην Αθήνα με αμαξίδιο! 
Φανταστείτε να πρέπει να πάει στη δουλειά του, σε κάποιο σημαντικό ραντεβού (εργασίας ή ιατρικής φύσεως), πόσο αγχωτικό είναι να σκέφτεται πώς θα φτάσει...  


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...