Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΩΦΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!


15Μια χούφτα καρύδια την ημέρα τον… καρδιολόγο κάνει πέρα, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.



Σύμφωνα τα αποτελέσματα της μελέτης τους, τα καρύδια – είτε υπό μορφή καρπών, είτε ως καρυδέλαιο - μπορούν να οδηγήσουν στον περιορισμό των επιπέδων χοληστερόλης του οργανισμού και στην ενίσχυση της ελαστικότητας των αιμοφόρων αγγείων μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες από την κατανάλωσή τους.



Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η συχνή κατανάλωση μικρής ποσότητας καρυδιών ή του ελαίου τους, θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα μακροπρόθεσμα. Τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, φυτικές στερόλες και βιταμίνη Ε, ουσίες γνωστές για την προστατευτική δράση που χαρίζουν στον οργανισμό.



«Η κατανάλωση μιας χούφτας καρυδιών θα μπορούσε να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων» υπογραμμίζει η καθηγήτρια διατροφολογίας δρ Πένι Κρις-Εθερτον. «Για παράδειγμα, η κατανάλωση καρυδιών ή καρυδέλαιου τέσσερις φορές την εβδομάδα θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό».



Στην καρδιά του… καρυδιού



Στη μελέτη έλαβαν μέρος 15 εθελοντές με υψηλή χοληστερόλη, οι οποίοι δοκίμασαν τέσσερις διαφορετικές θεραπείες κατά της χοληστερόλης – την κατανάλωση 85 γρ. ολόκληρων καρυδιών, έξι γρ. φλούδας καρυδιών, 34γρ. καρυδόψιχας από την οποία είχαν αφαιρεθεί τα λιπαρά και 51 γρ. (περίπου τρεις κουταλιές της σούπας) καρυδέλαιο.



Οι ερευνητές προχώρησαν στην παρακολούθηση των βιολογικών δεικτών των εθελοντών μισή ώρα μετά την κατανάλωση των παραπάνω, ενώ επανέλαβαν την ίδια θεραπεία μια, δύο, τέσσερις και έξι ώρες αργότερα.



Βάσει των ευρημάτων φάνηκε, ότι το καρυδέλαιο που εντοπίζεται και στα ολόκληρα καρύδια, «θωράκιζε» τα αιμοφόρα αγγεία μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες από την κατανάλωσή του.



«Η μελέτη μας έδειξε ότι τα έλαια του καρυδιού μπορούν να ενισχύουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων» εξηγεί η κύρια συγγραφέας της μελέτης, δρ Κλερ Μπέριμαν. «Το καρυδέλαιο μάλιστα φάνηκε να χαρίζει ενισχυμένη προστασία στα ενδοθηλιακά κύτταρα και τη λειτουργία τους».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...