Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ: «ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ»Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,

Την Κυριακή 26/4/2015 η Αλμωπία έστειλε ένα δυνατό μήνυμα εθελοντισμού που έδειξε τη μεγάλη αγάπη που έχουμε εμείς οι Αλμωπιείς για τον τόπο μας. Και αυτό το μήνυμα εστάλη μέσα από την μεγάλη δράση «Lets Do It Greece», η οποία αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεκινήσει κάτι πολύ όμορφο και δημιουργικό, για να ενισχυθεί η ιδέα του εθελοντισμού, της συνεργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Όλα αυτά τα στοιχεία αναδείχτηκαν και έδωσαν τη δυνατότητα στο Δασάκι Αριδαίας να αποκτήσει και πάλι την αίγλη και την φυσική ομορφιά που του αρμόζει, μιας και πρόκειται για έναν χώρο που αν αξιοποιηθεί σωστά θα αποτελέσει ένα στολίδι για την περιοχή μας και έναν χώρο αναψυχής για όλους μας. Εμείς οι παλαιότεροι δεν ξεχνάμε βέβαια τις εποχές όπου το Δασάκι αποτελούσε έναν χώρο ζωτικής σημασίας για την Αλμωπία. Εκεί παίξαμε τα πρώτα μας παιχνίδια, εκεί πήγαμε τις πρώτες μας εκδρομές, εκεί μεγαλώσαμε.

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα όσον αφορά στη δράση αυτή, είναι το γεγονός της αθρόας συμμετοχής εθελοντών όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας γεμάτοι με όρεξη για προσφορά, με όρεξη για ζωή. Γιατί η προσφορά είναι αδιάσπαστο κομμάτι της ίδιας μας της ζωής και είναι αυτή που δίνει ουσία. Γι’ αυτή τη συμμετοχή, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή είναι να πούμε ένα μεγάλο και ουσιαστικό «ευχαριστώ» μέσα απ’ τα βάθη της καρδιάς μας, όχι μόνο για το γεγονός ότι έγινε μία πολύ καλή αρχή με στόχο να αποκτήσει πνοή το Δασάκι, αλλά κυρίως για το μήνυμα που έστειλαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και αποτελεί διαφήμιση για τον ευλογημένο τόπο μας. Βεβαίως, θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε και δημόσια την κα Αριάδνη Μαντά, η οποία ήταν αυτή που διοργάνωσε όλη αυτή τη δράση και είχε τη γενική εποπτεία και συντονισμό.

Σ’ αυτό το σημείο, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ και στην επόμενη μέρα. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας, καταστήσαμε σαφές πως είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε ενεργά κάθε εθελοντική δράση η οποία αποβλέπει στο κοινό καλό. Όπως συμφωνήσαμε και με την ομάδα των εθελοντών που συμμετείχαν στη δράση «Lets Do It Greece», στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια σύμπραξη Δήμου και εθελοντών, ώστε να μη μείνουμε εδώ, αλλά να προχωρήσουμε κι άλλα βήματα μπροστά. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να παρέχουμε υλικοτεχνική στήριξη για να ενισχύσουμε την κάθε προσπάθεια. Τόνισα πολλές φορές, ότι ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε, έχουμε ανάγκη ως αιρετοί από όλους αυτούς τους ανθρώπους και πως χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να πετύχουμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε για την Αλμωπία της Καρδιάς μας.

Το Δασάκι της Αριδαίας και η αξιοποίησή του αποτελεί για εμάς προτεραιότητα στους στόχους που θέσαμε ως Δημοτική Αρχή. Είναι ανεπίτρεπτο να «μαραζώνει» με αυτόν τον τρόπο μία από τις ομορφότερες γωνιές της πόλης μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, μελετάμε και σχεδιάζουμε, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας τρόπους και λύσεις, ώστε να αποκατασταθούν οι φθορές στο ανοιχτό θέατρο που βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο και να δοθεί πάλι προς χρήση σε όλους τους συμπολίτες μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε και παρότι οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες, δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε αυτό το πρόβλημα να «λιμνάζει» και αυτό αποτελεί δέσμευση.

Φίλες και φίλοι,

Αν γίνουμε μια «γροθιά», μπορούμε να πετύχουμε πολλά για τον τόπο μας. Έχουμε τη διάθεση να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε, όμως σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας.

Για άλλη μια φορά, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ολόψυχα όλες και όλους όσους συμμετείχαν στην εθελοντική δράση «Lets Do It Greece», με την ευχή ότι τώρα ξεκινούν όλα!

Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...