Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

"ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ": ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΑΔΕΡΦΟ- ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.




Ο Παραδοσιακός οικισμός Γαρεφείου είναι ένα γραφικό χωριό στους πρόποδες της οροσειράς του Βόρα -- Καϊμάκτσαλάν. Απέχει μόλις 7 χλμ από την πρωτεύουσα του Δήμου Αλμωπίας , Αριδαία και 120 χλμ από την Θεσσαλονίκη ενώ η απόσταση του από τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ είναι μόλις 15 χλμ.
Η ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή ανάγεται στους αρχα'ι'κο'υς χρόνους.Στα Βυζαντινά χρόνια υπήρχε οικισμός ανατολικά του σημερινού χωριού οι κάτοικοι του οποίου σφαγιάστηκαν απο τους τούρκους.Το χωριό πήρε το όνομα του απο τον αγωνιστή του Μακεδονικού Αγώνα ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑ ΓΑΡΕΦΗ''!Σημαντικό αξιοθέατο και ιερό σύμβολο του χωριού,είναι ο Ιερός Ναός ''ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ'' ο οποίος χτίστηκε το 1811 απο κατοίκους του χωριού!Επίσης το χωριό κοσμεί και ο Ιερός Ναός του ''ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ'' ο οποίος χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.Ο παραδοσιακός οικισμός διατηρεί σήμερα δυο συλλόγους,τον ιππικό σύλλογο ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' και τον μορφωτικό σύλλογο ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ''.Το χωριό αριθμεί περίπου 800 κατοίκους οι περισσότεροι απο τους οποίους ασχολούνται με την γεωργία,την κτηνοτροφία και την δασική εκμετάλευση.Η ευρύτερη περιοχή του Γαρεφείου είναι κατάλληλη για μια μεγάλη ποικιλία απο υπαίθριες δραστηριότητες όπως:περιπάτους στο δάσος,μαθήματα ιππασίας,ποδηλασία στο βουνό,μπάσκετ,ποδόσφαιρο.Ο συνδυασμός της γεωγραφικής του θέσης καθώς και ο αναρίθμητος φυσικός του πλούτος κάνουν το Γαρέφι ένα μοναδικό στολίδι για την περιοχή και ταυτόχρονα το συγκαταλέγουν στη λίστα των πιο περιζήτητων προορισμών εναλλακτικού τουρισμού. 
























ΒΙΝΤΕΟ..............................


ΠΗΓΗ...https://www.facebook.com/paradosiakos.garefeiou

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...