Το εθνικό μας φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν είναι «πειραγμένο»
Θεωρείται μια από τις καλύτερες σούπες στον κόσμο και παγκόσμια τιμούν την φασολάδα. Εμείς καμμιά φορά την υποτιμούμε και αποκαλείται εθνικό φαγητό λόγω φτώχειας, υποτίθεται. Στο Μεξικό την κάνουν τσίλι, με κιμά, και την μεταμόρφωσαν σε παγκόσμιο έδεσμα.
Συνταγή για μια ταπεινή αλλά «πειραγμένη» φασολάδα
- 400 γραμμάρια φασόλια ξερά με ονομασία προέλευσης
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι σέλινο βιολογικό, να μοσχοβολάει
- 1 μύτη της κουταλιάς μπούκοβο
- 1/2 πιπερίτσα τσίλι κόκκινης
- Σάλτσα τομάτας
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μουσκέψτε τα φασόλια από νωρίς το βράδυ σε κρύο νερό και αφήστε τα
- Βάλτε τα σε χύτρα ταχύτητας με κρύο νερό να βράσουν
- Κρεμμύδι, καρότα, σέλινο σε κύβους
- Σάλτσα τομάτας
- Αλάτι
- Τα καυτερά υλικά
- Και στη φωτιά για 40 λεπτά το πολύ
- Συμβουλή: Μη ρίξετε ελαιόλαδο στη χύτρα
- Ρίξτε το όταν βγάλετε τη χύτρα από τη φωτιά
- Ξαναβάλτε τη χύτρα για 1 λεπτό στη φωτιά να ενσωματωθεί στο φαγητό σας
Βέβαια η μεξικάνικη συνταγή δεν είναι άσχημη. Ονομάζεται chili con carne και έχει φασόλια ξερά με κιμά συν όλες τις καυτερές πιπεριές του Μεξικού μαζεμένες σε ένα πιάτο. Τρως και ψήνεσαι ολόκληρος. Απόλαυση!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.