Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8 ΙOΥΛΙΟΥ 2015

           Έληξε με επιτυχία η πρώτη, πολυαναμενόμενη και δυστυχώς σύντομη εκπαιδευτική περίοδος του Κέντρου Δια βίου μάθησης του Δήμου Έδεσσας. Στο διάστημα Απριλίου–Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκαν 10 εκπαιδευτικά προγράμματα στην πολη της Έδεσσας. Οι πολίτες του Δήμου  αγκάλιασαν με ενθουσιασμό το θεσμό, με αιτήσεις που ξεπέρασαν τις 600! Τα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων προσφέρθηκαν δωρεάν από το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Έδεσσας, το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Μάρτιο του 2015, από το Δήμο Έδεσσας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
           Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν τα παρακάτω τμήματα:
 Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, με εκπαιδεύτρια την κα Μαχαιρίδου Δέσποινα
 Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, με εκπαιδευτή τον κο Τσίμα Νίκο
 Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα e-επιχειρείν, με εκπαιδευτή τον κο Ισμυρλή Βασίλειο
 Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) με εκπαιδευτή τον κο Δροσάκη Σταμάτη
 Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Αβραμοπούλου Μάχη
 Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Παναγιωτίδου Σοφία
 Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Σίμτση Ελισάβετ
 Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Πολατίδου Δέσποινα
 Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Βαλάσογλου Ελένη
 Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Μητσάνη Αφροδίτη
            105 άτομα ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα παραπάνω προγράμματα. Ανταλλάχθηκαν εμπειρίες και γνώσεις, δημιουργήθηκαν παρέες και φιλικοί δεσμοί. Ζητάμε συγνώμη από τους υποψήφιους εκπαιδευόμενους που δεν μπόρεσαν να μουν σε τμήματα, είτε γιατί δεν υπήρχαν εκπαιδευτές της ανάλογης εδικότητας, είτε γιατί η ζήτηση ήταν αυξημένη και στάθηκε αδύνατο να ανταποκριθούμε, καθώς διακόπηκε η δημιουργία τμημάτων από τα τέλη Μαΐου. Τμήματα πληροφορικής δεν πραγματοποιήθηκαν, γιατί δεν εξασφαλίστηκε τηλεφωνική σύνδεση για το χώρο διδασκαλίας, οπότε δεν εγκρίθηκε και η συντήρηση των υπολογιστών. Ευχαριστούμε θερμά το ΚΕΠ ΕΔΕΣΣΑΣ για τη φιλοξενία του χώρου διοίκησης, τους εκπαιδευτές μας για τη συνεργασία και όλους τους εκπαιδευόμενους για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.
           Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις και παρά τις αντίξοες συνθήκες, εγκρίθηκε η παράταση του προγράμματος του ΚΔΒΜ, έως και την 29η Φεβρουαρίου 2016. Η δημιουργία δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα συνεχιστεί από το Σεπτέμβριο και θα υπάρξει αργότερα ανακοίνωση για τα προγράμματα και την υποβολή αιτήσεων. Ευελπιστούμε να ξπεραστούν οι δυσκολίες κατά την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο, έτσι ώστε να προσφέρουμε περισσότερα προγράμματα σε περισσότερους πολίτες του Δήμου μας, για την Ποιότητα ζωής και το περιβαλλον, την Οικονομία και την επιχειρηματικότητα, τον Πολιτισμό και την Τέχνη, τις κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις, τη Γλωσσα και την επικοινωνια, τις Νεες τεχνολογιες, τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, αλλά και για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως η μελισσοκομία, ο εναλλακτικός τουρισμός, η γραφή BRAILLE, η υφαντική, η χειροτεχνία κ.α.
           Θα υπάρξει ειδοποίηση για τις βεβαιώσεις παρακολούθησης, οι οποίες θα καθυστερήσουν να έρθουν, καθώς πρέπει να εγκριθούν οι λήξεις των τμημάτων από Αθήνα και στη συνέχεια να υπογραφούν τα πιστοποιητικά από το Υπουργείο Παιδείας.
Περισσότερες πληροφορίες :
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ: Δίτσου Μαρία, τηλ. 6932071906 (what's up) 11.00- 13.00 ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ
              Υπεύθυνος του Δήμου για το ΚΔΒΜ, κος Αθανάσιος Δήμτσης, ΚΕΠ ΕΔΕΣΣΑΣ- Διεύθυνση               Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (πρώτος όροφος)               τηλ. 2381350019, email: sakisdimtsis@edessa.gr

·       e-mail ΚΔΒΜ: kdvm223@gmail.com 

·       Δικτυακός τόπος: https://www.facebook.com/kdvmedessas

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...