Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.


Θέμα : «Προβλήματα διαβίωσης νεοδιοριζόμενων και ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών»

     Οι όροι διαβίωσης των εκπαιδευτικών, που αναγκάζονται να νοικιάσουν σπίτι για να υπηρετήσουν στο σχολείο διορισμού τους και ιδιαίτερα των νέων (από άποψη ημερομηνίας διορισμού) εκπαιδευτικών, των αναπληρωτών και των ωρομισθίων έχουν τραγικά επιδεινωθεί.
     Ειδικά για όσους τοποθετούνται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, οι μισθοί πείνας και η διαρκώς επι-δεινούμενη οικονομική τους κατάσταση θέτουν προβλήματα στη δυνατότητα ενοικίασης σπιτιού, θέρμαν-σης, σίτισης και μετακίνησής τους. Ως συνέπεια, υπάρχουν περιπτώσεις ακόμη και μη αποδοχής ανάληψης υπηρεσίας από εκπαιδευτικούς ενώ εντείνονται οι σκέψεις για παραιτήσεις ή άδειες άνευ αποδοχών, όπως διαπιστώνουν εκπαιδευτικοί φορείς.
    Τα φαινόμενα αυτά, που αναμένεται να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις, δυναμιτίζουν περαιτέρω τη στελέ-χωση των σχολείων και φέρνουν νέους φραγμούς στη μόρφωση, με θύματα τους μαθητές πριν απ' όλα των λαϊκών στρωμάτων και των ακριτικών περιοχών. Οδηγούν ταυτόχρονα τους εκπαιδευτικούς στην απόγνω-ση και στην εξαθλίωση.
    Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν μετάθεσης και απόσπασης, αν δεν συμπληρώσουν δύο έτη υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο που τοποθετήθηκαν αρχικά. Η διάταξη αυτή, σε συνδυασμό με το δραματικό περιορισμό των μεταθέσεων και των αποσπάσεων, στερεί τη δυνατό-τητα από χιλιάδες εκπαιδευτικούς να έρθουν πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
     Τέλος, η διαφορετική μοριοδότηση όσων διορίστηκαν το 2010 (διπλασιασμός των μορίων για την τρίτη και τέταρτη χρονιά παραμονής στο σχολείο που διορίστηκαν), σε σχέση με αυτούς που διορίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια (2008, 2009), δημιουργεί πολλές αδικίες. Ουσιαστικά, κάποιος με λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας μπορεί να αποκτήσει περισσότερα μόρια.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
-- Αν πρόκειται να πάρει μέτρα για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους από και προς τον τόπο κατοικίας τους με ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, πλοία κλπ. (π.χ. δωρεάν κάρτα για ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα μεταφορικά μέσα).
-- Αν προτίθεται να διαθέσει κονδύλια, από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να νοικιαστούν ξενο-δοχεία ή καταλύματα για τη στέγασή τους.
-- Αν πρόκειται να παράσχει επίδομα θέρμανσης σε όλους τους νέους εκπαιδευτικούς, τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές.
-- Αν, ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, προτίθεται να παράσχει το επίδομα παραμεθορίου και στους ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς.
-- Αν θα δοθεί το δικαίωμα μετάθεσης - απόσπασης από το πρώτο κιόλας έτος σε όλους τους εκπαιδευτι-κούς.
-- Αν θα επεκταθεί η ρύθμιση για διπλασιασμό της μοριοδότησης σε όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτι-κούς .
Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Σπύρος Χαλβατζής
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...