Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ: 15 ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Η ύψιστη τέχνη του... ζευγαρώματος: Δεκαπέντε συναρπαστικά τελετουργικά από όλο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπορούν να ισχυριστούν ότι στη σύγχρονη εποχή το φλερτ και τα εκάστοτε τελετουργικά ζευγαρώματος είναι σε γενικές γραμμές τετριμμένα.
Σε Ελλάδα και εξωτερικό τα νέα «τελετουργικά» μπορεί να μοιάζουν λίγο πολύ κοινότυπα έως και βαρετά, ωστόσο, θα μπορούσαμε να πάρουμε έμπνευση και ιδέες κάνοντας μια βαθιά βουτιά σε βιβλία ιστορίας. Ετσι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι σε κάποιες περιόδους του παρελθόντος, σε όλο τον κόσμο, το φλέρτ και το ζευγάρωμα είχαν χαρακτηριστικά «υψηλής τέχνης».
Ας δούμε 15 χαρακτηριστικά παραδείγματα:
  1. Στον πολιτισμό της Χαβάης, ο καθένας είχε δημόσια παρατσούκλια για τα γεννητικά του όργανά. Οι βασιλιάδες και οι απλοί άνθρωποι της Χαβάης είχαν ο καθένας την δικιά του ψαλμωδία που τα περιέγραφε, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Οι ψαλμωδίες ονομάζονταν «mele ma'is,» και ήταν ένας εορτασμός των μελλοντικών γενεών που θα γεννούσαν τα αγόρια και τα κορίτσια.
  2. Στην Sambian φυλή της Νέας Γουινέας, οι νέοι άνδρες κρατούνταν μακριά από τις γυναίκες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο έπρεπε να έρθουν σε στοματική επαφή και στη συνέχεια να... ερωτοτροπήσουν με τονισχυρότερο πολεμιστή της φυλής. Ηταν απλά ένα μέρος της ανάπτυξής τους.
  3. Στην Trobriander, φυλή της Παπούα Νέα Γουινέα, τα παιδιά αρχίζουν να ασχολούνται με τη σεξουαλική δραστηριότητα από την ηλικία των 6 έως 12. Οι γυναίκες είναι εξίσου ενεργές με τους άνδρες στην επιδίωξη ερωτικής συνεύρεσης. Δεν υπάρχει κοινωνικό στίγμα που να εμπλέκεται.
  4. Ορισμένοι πιστεύουν ότι στην αρχαία Αίγυπτο, θεωρούνταν ότι η απρόοπτη ροή του Νείλου προερχόταν από την εκσπερμάτωση του θεού της δημιουργίας Atum. Εξαιτίας αυτού, ο Φαραώ ακολουθούσε το τελετουργικό έθιμο του αυνανισμού στο διάσημο ποτάμι.
  5. Η ομοφυλοφιλία ήταν κοινωνικά σημαντική στην αρχαία Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις μεταξύ μεγαλύτερων ανδρών και νεαρών αγοριών. Το πραγματικό στίγμα ήταν όταν οι δύο άνδρες ήταν της ίδιας ηλικίας και κοινωνικής τάξης, διότι σε αυτήν την περίπτωση η θέση στο κάτω μέρος θεωρούνταν ως θηλυπρεπείς στάση, ενώ η ερωτική συνεύρεση ήταν καλύτερη μεταξύ ανθρώπων που ήδη είχαν μια ασύμμετρη δυναμική ισχύ.
  6. Ο Guajiro λαός της Κολομβίας συμμετάσχει σε έναν τελετουργικό χορό στον οποίον αν μια νεαρή κοπέλα σκοντάψει πάνω σε έναν νεαρό άνδρα κατά την διάρκεια του χορού, θα πρέπει να κάνουν έρωτα.
  7. Η ανδρική ομοφυλοφιλία και ο γάμος μεταξύ του ιδίου φύλου ήταν εμφανή για αιώνες στην Σίβα, φυλή της Αιγύπτου. Εάν οι άνδρες δεν συμπεριφερόντουσαν γκέι, θεωρούνταν απόβλητοι.
  8. Το μικρό νησί της Inis Beag, στα ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας, θεωρείται ότι είναι μια από τις πιο σεξουαλικά καταπιεσμένες κοινωνίες. Οι ενήλικες κρατάνε τα εσώρουχά τους φορεμένα κατά τη διάρκεια όλων των συνευρέσεων και οι άνθρωποι θεωρούν την επαφή κακή για την υγεία τους.
  9. Το Mangaia, ένα μικρό νησί στο Νότιο Ειρηνικό, είναι το σπίτι της αρχαιότερης και πιο προηγμένης σεξουαλικής διαπαιδαγώγηση. Ξεκινώντας στα 13, τα αγόρια έχουν σχέσεις με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίες τους διδάσκουν αυτοσυγκράτηση και πώς να διαρκούν περισσότερο χρόνο για να ευχαριστήσουν μια γυναίκα.
  10. Στο χωριό Mehinaku στη Βραζιλία, οι άνδρες ανταγωνίζονται για το σεξ με τις γυναίκες, δίνοντάς τους ψάρια ως δώρα.
  11. Στην φυλή Kreung στην Καμπότζη χτίζουν καλύβες για τα κορίτσια τους, όταν φτάνουν στα μέσα της εφηβείας τους. Αρκετά αγόρια περνούν μια νύχτα στην καλύβα με τα νεαρά κορίτσια μέχρι να βρουν το αγόρι της επιλογής τους.
  12. Κατά τον Μεσαίωνα, η εκκλησία υπαγόρευε ότι η ιεραποστολική στάση ήταν ο μόνος σωστός τρόπος συνεύρεσης.
  13. Η φυλή Aweikoma της Βραζιλίας πρωτοτυπεί ιδιαίτερα καθώς χρησιμοποιεί την ίδια λέξη για το φαγητό και την ερωτική συνεύρεση, αφού και τα δύο σημαίνουν πως λαμβάνουμε κάτι στο σώμα μας.
  14. Μερικές φυλές στα Ιμαλάια εξασκούν την πολυανδρία, όπου όλα τα αδέλφια μιας οικογένειας έχουν μόνο έναν κοινό σύντροφο. Αυτό γίνεται έτσι ώστε το αγρόκτημά τους να μην γεμίσει με παιδιά.
  15. Στα νησιά Μαρκέσας, θεωρείται εντελώς φυσιολογικό τα παιδιά να παρακολουθούν τους γονείς τους να συνευρίσκονται.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...