Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ο ERIC BURDON ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ STAGE ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ

Magnify Image
Άιντε, μωρέ κοπέλια, ν' ακούσουμε το Paint it black τώρα... 

Από τον Αντώνη Μποσκοίτη 

Ομολογώ πως είχα τις επιφυλάξεις μου γι' αυτή τη σύμπραξη. Για την ακρίβεια έτρεμα μην άκουγα κάνα San Fransciscan Nights με την Κρητική προφορά του Γιάννη Χαρούλη στο πλάι του γερόλυκου της rock, Eric Burdon. Για φαντάσου, ας πούμε, ν' ακούς τον Χαρούλη να λέει στο κοινό: Άιντε, μωρέ κοπέλια, ν' ακούσουμε το Paint it black τώρα...

   Τελικά τίποτα παράλογο - τουλάχιστον για τα δικά μου μέτρα - δε συνέβη. Στην εκδήλωση, ανοιχτή μόνο για δημοσιογράφους, πριν από λίγη ώρα στο Μοναστηράκι, ο Eric Burdon βγήκε με τη μπάντα του, έχοντας δίπλα του τον Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος τον συνόδευσε με το λαούτο του σεμνά και διακριτικά σε τρία τραγούδια όλα κι όλα. 

Magnify Image
Ναι, είναι ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίστηκε στο Monterey International Pop Festival μαζί με Hendrix, Joplin, Canned Heat, Laura Nyro και δε συμμαζεύεται! 


Μπαίνοντας στο Stage Volume One, πέτυχα τον Burdon και τον Χαρούλη να μπλουζάρουν! Πώρωση! Απέναντι μας είχαμε έναν ζωντανό θρύλο της rock, μαυροντυμένο, ευδιάθετο και σε ερμηνευτικές φόρμες! Ναι, είναι ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίστηκε στο Monterey International Pop Festival μαζί με Hendrix, Joplin, Canned Heat, Laura Nyro και δε συμμαζεύεται! Αυτά, βέβαια, τον Ιούνιο του 1967, τότε που ο Βρετανός καλλιτέχνης ήταν 26 ετών. Σήμερα, που είναι 73, εξακολουθεί να γυρίζει τον κόσμο όλο, να συμμετέχει σε μουσικά φεστιβάλ και να συμπράττει με νέους καλλιτέχνες.

  Μάθαμε ότι ο ίδιος ο Eric Burdon ζήτησε να μοιραστεί τη σκηνή με τον Γιάννη Χαρούλη, έχοντας ενημερωθεί για το γκελ που σημειώνει στη χώρα του ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής. Άκουσε μάλιστα τραγούδια του στο youtube και ενθουσιάστηκε, οπότε όλα πήραν το δρόμο τους, μια και αμφότεροι θα εμφανιστούν στο Rockwave Festival: o Burdon την Παρασκευή 11 Ιουλίου και ο Χαρούλης την επόμενη, Σάββατο 12 Ιουλίου. Τώρα ποιος από τους δύο θα συμμετάσχει στο live του άλλου, εφόσον δε βγαίνουν την ίδια μέρα, θα σας γελάσω. 

Magnify Image
Ο Eric Burdon με τους μουσικούς του και τον Γιάννη Χαρούλη. Τελευταίος δεξιά ο Θεσσαλονικιός ντράμερ Πάνος Τόλιος. 


Προσωπικά δε θεωρώ μεγάλη έκπληξη αυτή τη σύμπραξη. Ο Burdon, ως γνωστόν, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα. Είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, την κυρία Μαριάννα, πάνω απ' όλα. Θυμίζω επίσης την εμφάνιση του στην ταινία Ο αδερφός μου κι εγώ (1998) του Αντώνη Κόκκινου με τους Βαγγέλη Γερμανό, Πέμυ Ζούνη και Γιάννη Bach Σπυρόπουλο στο cast.

    Κάτι όμως που δε γνωρίζει πολύς κόσμος είναι η αγάπη του ενδεχομένως για την Κρητική μουσική και τους νέους εκπροσώπους της. Έτσι εξηγούνται η τωρινή σύμπραξη του με τον Γιάννη Χαρούλη, που δεν αποχωρίζεται το λαούτο από τα χέρια του, αλλά και η συμμετοχή της λυράρισσας και ερμηνεύτριας Γεωργίας Νταγάκη στο άλμπουμ του με τίτλο Athens Live Traffic του 2005. Με τη Νταγάκη, μάλιστα, ο Burdon συνεργάστηκε και σε αρκετά live του στη χώρα μας, στο Half Note και αλλού. 

Magnify Image

Νομίζω πως θα είμαι στην παράσταση του αυτή την Παρασκευή, στην οποία θεωρώ πιθανότερο να εμφανιστεί και ο Χαρούλης μαζί του. Άλλωστε, για όποιον γνωρίζει την πορεία του, ο Eric Burdon είναι μετενσαρκωμένη ολόκληρη η ιστορία του rock' n' roll, από τους Animals της British Invasion και τους Eric Burdon & The Animals του ψυχεδελικού Σαν Φρανσίσκο μέχρι τους αγαπημένους μου War και την ανανεωμένη και μεταλλαγμένη μέσα στα χρόνια Eric Burdon Band. Με δυο λόγια, respect και υπόκλιση! 





Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...