Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΝΕΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΑΕΙ.



Ο νεαρός επιστήμονας Σωτήρης Λυμπερόπουλος, μαζεύει χόρτα στα βουνά, που τα μοσχοπουλάει όχι μόνο σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό! Ο ίδιος δηλώνει...
τροφοσυλλέκτης ή, κατά το επιστημονικότερον, εξερευνητής και συλλέκτης αυτοφυούς τροφής. Κάθε μέρα ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος παίρνει τα βουνά σε αναζήτηση άγριων χόρτων. Με σπουδές στα οικονομικά και με μεταπτυχιακό στην Αγγλία,με εργασία σε πολυεθνική στο Λονδίνο, τα εγκατέλειψε όλα κι έπιασε τις ράχες!.. Να τι αναφέρει: "Επτά το πρωί ανεβαίνω στο βουνό και σε είκοσι ώρες τα άγρια χόρτα είναι στο εξωτερικό. Τα χόρτα αποθηκεύονται στο παραδοσιακό καλάθι για να περνάει ο αέρας. Κερδίζω τόσα ώστε να μην κάνω κανέναν συμβιβασμό. Κάποιοι μεγάλοι σεφ σκέφτηκαν ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν, συνεργαζόμενοι μαζί μου. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που μου άνοιξαν τον δρόμο όταν δεν με ήξερε κανείς. Γι' αυτό με συνδέει μαζί τους κάτι παραπάνω από εκτίμηση: Ενας σεβασμός. Αν με πάρουν δέκα η ώρα το βράδυ και μου ζητήσουν να τους βρω πετροκαυκαλήθρες, θα το κάνω με κάθε τρόπο. Είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα και σε μια άλλη ηθική για την τροφή".

ΠΗΓΗ : 
http://periergaa.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...