Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

750 ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΕΣΩΣΕ Η SEA SHEPHERD ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΕΣ ΦΑΛΑΙΝΟΘΗΡΕΣ.

Συνολικά 750 φάλαινες σώθηκαν από τους ιάπωνες φαλαινοθήρες κατά τη φετινή εκστρατεία της οικολογικής οργάνωσης Sea Shepherd (Θαλάσσιος Ποιμένας) στο Νότιο Παγωμένο Ωκεανό, η οποία σημαδεύτηκε για άλλη μια φορά από βίαιες συγκρούσεις.
Μετά από 94 ημέρες στη θάλασσα, τα πλοία της οργάνωσης, το Bob Barker και το Steve Irwin, κατέπλευσαν το, Σάββατο, στο Ουέλινγκτον και το Χόμπαρτ της Νέας Ζηλανδίας, τερματίζοντας τη 10η εκστρατεία της οργάνωσης, η οποία είχε αρχίσει στις 5 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την οργάνωση,τρία σοβαρά επεισόδια έφεραν αντιμέτωπο τον στόλο της Sea Shepherd με τους ιάπωνες φαλαινοθήρες.

«Παρόλο που οι λαθροθήρες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τον αριθμό των φαλαινών που σκότωσαν αυτή τη σεζόν, είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν έφθασαν ούτε το ένα τέταρτο της ποσόστωσης που είχαν ορίσει. Εκτιμάμε ότι οι προσπάθειές μας έσωσαν περισσότερες από 750 φάλαινες», είπε ο πλοίαρχος του Bob Barker, ο Πέτερ Χάμαρστεντ.

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αλιευμάτων δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την ανακοίνωση της οργάνωσης.

Επρόκειτο για την εκστρατεία της Sea Shepherd με τη μεγαλύτερη διάρκεια στο Νότιο Παγωμένο Ωκεανό, όπου η οργάνωση υποστηρίζει ότι έχει σώσει 4.500 φάλαινες κατά τα εννέα πρώτα χρόνια των εκστρατειών της.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...