Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ.


Ως «μη ευπρόσδεκτη χειρονομία που αποτελεί πρόκληση και δεν συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι την ενέργεια των ελληνικών συνοριακών αρχών να τοποθετούν αυτοκόλλητο με την ένδειξη ΠΓΔΜ στα οχήματα από τη χώρα αυτή που εισέρχονται στην Ελλάδα και φέρουν τα διακριτικά «ΜΚ».

Ο κ. Πόποσκι εκτίμησε ότι τα περιστατικά με την τοποθέτηση αυτοκόλλητου από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε οχήματα από την ΠΓΔΜ είναι μεμονωμένα.
«Παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση. Υπάρχει διεθνές νομικό πλαίσιο για όλα τα ζητήματα πρακτικού χαρακτήρα. Πιστεύουμε ότι η ενέργεια πρέπει να επικεντρώνεται στον τομέα της συνεργασίας και όχι στον τομέα της δημιουργίας παράνομων και αβάσιμων προκλήσεων του τύπου της επικόλλησης αυτοκόλλητων» πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ημέρες, μέρος των ΜΜΕ των Σκοπίων προβάλλουν συνεχώς το ζήτημα με το αυτοκόλλητο, στο οποίο αναγράφεται η φράση «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ».
Πρόκειται για τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας που εκδίδονται εδώ και μερικούς μήνες από τις αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ για το οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά καθώς οι παλαιότερες πινακίδες δεν φέρουν την ένδειξη «ΜΚ».   


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...