Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ερώτηση ΚΚΕ για τις περικοπές συντάξεων αναπηρίας και επιδομάτων ΑμΕΑ απο τον ΟΓΑ




 ΕΡΩΤΗΣΗ
      Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

      Θέμα: Περικοπές συντάξεων αναπηρίας και επιδομάτων ΑμΕΑ απο τον ΟΓΑ 

 Τελευταία πυκνώνουν οι καταγγελίες για περικοπές συντάξεων αναπηρίας και επιδομάτων ΑΜΕΑ από τον ΟΓΑ, οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων για τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και γενικότερα των κοινωνικών δαπανών. Μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν κάθε όριο πρόκλησης, αλλά είναι και ιδιαίτερα αποκαλυπτικές του παραπάνω σχεδίου.
    Ενδεικτικά, ο Σταύρος Μαυρογιώργης, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, μόνιμος κάτοικος Ικαρίας με βάση νόμο για τους εργαζόμενους στις ακριτικές περιοχές, υποχρεώθηκε να ασφαλιστεί στον ΟΓΑ, ενώ πλήρωνε για την ασφάλισή του και το επικουρικό των ηλεκτρολόγων για να μπορέσει να έχει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
      Μετά από 15 χρόνια ασφάλισης, το 1995, λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναγκάστηκε να καθίσει σε αμαξίδιο, έμεινε παραπληγικός και "βγήκε" με σύνταξη αναπηρίας. Επιπλέον, έπαιρνε από το Ταμείο του, όπως προέβλεπε ο νόμος, το σχετικό επίδομα παραπληγίας. Πριν από ένα χρόνο ενημερώθηκε από τον ΟΓΑ ότι του κόβεται η σύνταξη αναπηρίας επειδή έπαιρνε 200 ευρώ από το επικουρικό ηλεκτρολόγων, το οποίο είναι πλήρως ανταποδοτικό και επιπλέον του ζητείται να επιστρέψει στον Οργανισμό το ποσό των 30.000 ευρώ. Τον τελευταίο μήνα τού κόπηκε και το επίδομα παραπληγίας με την ίδια αιτιολογία. Ταυτόχρονα, έμεινε και ανασφάλιστος αφού με τη διακοπή του επιδόματος παραπληγίας χάνει και την ασφαλιστική κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
    Στο μεταξύ μέσα από τις μειώσεις ποσοστών αναπηρίας (με επανειλημμένες ενστάσεις που καταθέτουν οι διευθυντές του ΟΓΑ) σε αναπήρους μειώνονται η σύνταξη και τα επιδόματα αναπηρίας ή μένουν και τελείως ακάλυπτοι όπως στην παραπάνω περίπτωση.
   Ανάλογες περιπτώσεις είναι και τα παιδιά με νοητική στέρηση, που ενώ με ποσοστό αναπηρίας 100% παίρνουν επίδομα 940 ευρώ, με τη μείωση κατά 5% του ποσοστού μετά από τις ενστάσεις. το επίδομα φτάνει τα 300 ευρώ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει άμεσα
•  Για την επαναφορά της σύνταξης αναπηρίας και του επιδόματος παραπληγίας που περικόπηκε από το βαριά ανάπηρο, συνταξιούχο του ΟΓΑ, ύστερα από 20 χρόνια και τη διαγραφή της απαίτησης του Οργανισμού προς τον ασφαλισμένο.
•  Για να του καταβληθούν αναδρομικά για όσους μήνες έχει γίνει η διακοπή της σύνταξης και του επιδόματος.
•  Για να σταματήσει η πρακτική περικοπών κοινωνικών παροχών στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ μέσω ενστάσεων των διευθυντών του, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, έχουν πληγεί οι λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα αυτές με ανάπηρο και χρόνια πάσχοντα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ 
Σταύρος Τάσσος

Γιώργος  Λαμπρούλης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...