Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

"ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ" - ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ Η ΡΗΞΗ

Ολα τα βλέμματα στραμμένα στο Eurogroup (14:00 ώρα Ελλάδος) και στη Σύνοδο Κορυφής (19:00)
 Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός με ευρεία συναίνεση για συμφωνία εντός ευρώ Θα παρουσιάσει τη νέα ελληνική πρόταση 
Με άγριες διαθέσεις τον περιμένουν οι ξένοι αρχηγοί μετά και το τελεσίγραφο Γερμανίας-Γαλλίας Μπαράζ επαφών Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν, Ντράγκι, Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Λιου
 Την ίδια ώρα η ΕΚΤ σφίγγει τη θηλιά της ρευστότητας
Στην αποψινή καθοριστική για τη χώρα Σύνοδο Κορυφής εστιάζεται πια το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς οι ηγέτες των δεκαοκτώ κρατών του ευρώ θα κληθούν να συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό στο «και πέντε», σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία με… αστραπιαία ταχύτητα.
Η ελληνική αντιπροσωπεία αναχωρεί για τη Βελγική πρωτεύουσα με στοίχημα αυτή τη φορά να πείσει τους εταίρους για την αξιοπιστία των προτάσεών της, οι οποίες θα πρέπει να είναι τεχνικά άψογες και πλήρως κοστολογημένες, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.
Μείζονος σημασίας για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι να παρουσιάσει τη νέα πρόταση της κυβέρνησης ώστε να απεμπλακεί η κατάσταση,διασφαλίζοντας -πράγμα αβέβαιο-μια διπλή δικλείδα  ασφαλείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ‘πακέτο’ που θα προσφέρει στους δανειστές θα είναι ιδιαίτερα ‘βαρύ’ και γι’ αυτό, θα ζητήσει ως αντάλλαγμα:
  • πρώτον μια ικανοποιητική αναφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους (μετά και την έκθεση του ΔΝΤ)
  • δεύτερον μία σαφή δέσμευση για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία
Στο τραπέζι και το δάνειο-γέφυρα;
Σε κάθε περίπτωση, παραμένει αβέβαιο αν πράγματι θα οδηγηθούμε σε μια λύση μακράς πνοής, αφού από τις Βρυξέλλες τα μηνύματα κάνουν λόγο για μια μεταβατική συμφωνία διάρκειας 2-3 μηνών με σκοπό να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με την Αθήνα να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις.
Αξιόπιστες πηγές μάλιστα, αναφέρουν στο iefimerida.gr πως το εν λόγω ενδεχόμενο συζητήθηκε και κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Τηλεφωνικές επαφές ενόψει Συνόδου
Η πίεση των κλειστών τραπεζών πάντως, βαραίνει τον πρωθυπουργό και διευκολύνει την απέναντι πλευρά, η οποία θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να τηρήσει ελαστική στάση , χαλαρώνοντας χωρίς αντάλλαγμα την ασφυκτική θηλιά των τελευταίων εβδομάδων.
Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του για Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, το Ζ.Κ Γιούνκερ, αλλά και με τον κεντρικό τραπεζίτη της ΕΕ Μ. Ντράγκι καθώς και με τη σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως με τον Μάριο Ντράγκι, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών, θέτοντας  το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA. Με την κ. Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο κ.Τσακαλώτος συνομίλησαν και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, ο οποίος του ενημέρωσε πως οι ΗΠΑ επιθυμούν την επανέναρξη των συνομιλιών της Ελλάδας με τους εταίρους.
«Προάγγελος» το Eurogroup
Για τις 2 μετά το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -στην ουσιαστική πρεμιέρα του στο Εurogroup με τη νέα του ιδιότητα-, θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τη δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση.
Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη γεύση αντιδράσεων των εταίρων και κυρίως της Γερμανικής πλευράς που θεωρείται ότι θα αποτελέσει το σκληρότερο από τους ‘παίκτες' των δανειστών.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Α. Μέρκελ ότι η τελευταία πρόταση που έγινε στην Ελλάδα -και απορρίφθηκε από το Μαξίμου με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο δημοψήφισμα-ήταν «μεγαλόθυμη».Από κοινού δε με το Γάλλο πρόεδρο, υπογράμμισαν ότι η «πόρτα» για συνομιλίες με την Ελλάδα είναι ανοιχτή, ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες να επιστρέψουμε ακόμη σε διαπραγμάτευση, σημειώνοντας  πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα.
Η ΕΚΤ σφίγγει τη θηλιά- Νέα συνεδρίαση αύριο
Με την τραπεζική «αργία» να παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι αύριο, και την απόφαση της ΕΚΤ για προσαρμογή του κουρέματος στα ελληνικά ομόλογα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον  η αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, όπου σε συνδυασμό  και με τα αποτελέσματα της Συνόδου θα προκύψουν αποφάσεις σε σχέση για τη ρευστότητα των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων που στερεύει επικίνδυνα.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...