Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΚΚΕ στην ΑΡΙΔΑΙΑ για τα 70χρονα του Δ.Σ.Ε. την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ


70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. 
ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ
την Κυριακή 18/12/2016 στις 11 το πρωί
στο “Ξενιτίδειο" Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας
Θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο:
«Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»
       Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ, και των 70 χρόνων   από την ίδρυση του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 18/12/2016 στις 11π.μ. στο “Ξενιτίδειο” Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, όπου θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο:                                                                                «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»
Ο αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε αναγκαίος, δίκαιος και μεγαλειώδης. 

       Εξέφραζε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της. 
      Αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά την οποία η αστική εξουσία γνώρισε το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξη της. 
    Τα στρατόπεδα ήταν δύο, όπως δυο είναι στην καθημερινή μας ζωή. Το δίλημμα υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση υπάρχει και σήμερα. Ο αγώνας του ΔΣΕ δείχνει το δρόμο στο λαό και τη νεολαία να επιλέξουν το δεύτερο. Την παρακαταθήκη ενός δίκαιου αγώνα, όπως του ΔΣΕ, να μετατρέψουμε σε όπλο.
Εβδομήντα χρόνια μετά, το αστικό πολιτικό σύστημα επιχειρεί να εκτονώσει την αγανάκτηση του από τον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στις ανάγκες του η αστική τάξη και η εξουσία της, η ΕΕ και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που κινείται στη γραμμή των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η Ιστορία δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση, όποια ονομασία και αν έχει και οποιοδήποτε κόμμα και αν συμμετέχει σε αυτήν» εφόσον η πολιτική εξουσία, τα μέσα παραγωγής και όλος ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών.
Όσοι μιλάνε για μάταιο και τυχοδιωκτικό αγώνα, είναι οι ίδιοι που σήμερα υπερασπίζονται την αστική δημοκρατία, στηρίζουν τη βία που ασκούν οι καπιταλιστές κατά των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.
Επιδιώκουν να χτυπήσουν την ταξική πάλη σήμερα, προκειμένου η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μείνουν ανήμπορα μπροστά στις συνέπειες των αντιφάσεων, της σαπίλας και της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, ή να αρκεστούν στην αδιέξοδη πάλη της δήθεν «διόρθωσης» του.
Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τη στρατιά ηρώων που διαπαιδαγώγησε. Έμπειρο και διδαγμένο, το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο φάρος της νέας νικηφόρας ταξικής αναμέτρησης για το σοσιαλισμό, που είναι αναγκαίος, επίκαιρος και ρεαλιστικός. Σ' αυτό το δρόμο σταθερά συνεχίζουμε.
(Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» με ειδικά αφιερώματα στη δράση του ΔΣΕ, αλλά και φωτογραφικό υλικό από τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ).

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...