Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

90 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ Γ. ΚΑΡΑ"ΪΣΚΑΚΗΣ

90 χρόνια Ολυμπιακός -Από το «Ποδηλατοδρόμιο» στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Στις 10 Μαρτίου πριν από 89 χρόνια, η συγχώνευση δύο πειραϊκών σωματείων, του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιώς και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς, «γέννησε» τον Ολυμπιακό.
Το όνομα επιλέχθηκε από τον Νίκο Καμπέρο και τον Μιχάλη Μανούσκο για να πρεσβεύει μια για πάντα ο σύλλογος το ολυμπιακό ιδεώδες και ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος επιλέχθηκε ως έμβλημα με χρώματα το κόκκινο του πάθους και το λευκό της αγνότητας.
 Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο Ολυμπιακός και ιδρυτικά του μέλη ήταν οι: Βασίλης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Δημήτρης Ανδρόνικος, Νίκος Ανδρόνικος, Δημήτρης Αυδής, Νίκος Βλάσσης, Στέφανος Εμμανουήλ, Νίκος Ζαχαρίας, Θανάσης Καλλίτσης, Νίκος Καλούδης, Ντίνος Καλούδης, Νότης Καμπέρος, Κώστας Κλειδουχάκης, Όθων Κόκκινος, Τριαντάφυλλος Κρέμος, Παναγιώτης Κωστάλας, Παναγιώτης Λαγουμιτζής, Ανδρέας Λουκάκης, Σπύρος Λουκάκης, Γιάννης Λουλουδάκης, Βαγγέλης Μαγκόπουλος, Μιχάλης Μανούσκος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Γρηγόρης Ντούφας, Θόδωρος Ορλώφ, Φώτης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς, Χρήστος Τζουμερικιώτης, Βρασίδας Τρουποσκιάδης και Σπύρος Ψαλλιδάς.
Πρώτα δημιουργήθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα το 1926, ακολούθησε το μπάσκετ το 1931 και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, με τον Ολυμπιακό δέκα χρόνια πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής να είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σύλλογος ανά τον κόσμο σε όλα τα αθλήματα βάσει τίτλων.
Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, ξεκίνησε την πορεία του χρησιμοποιώντας στα πρώτα χρόνια ύπαρξής του, το «Ποδηλατοδρόμιο», το οποίο είχε δημιουργηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό και άνηκε στην εταιρεία των σιδηροδρόμων. Παραχωρήθηκε δωρεάν στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και άρχισε να χρησιμοποιείται σαν ποδοσφαιρικό γήπεδο τη δεκαετία του 1920.
Από εκεί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μέχρι που τελικά τη δεκαετία του '60, το γήπεδο ανακαινίστηκε πλήρως έως ότου από το 2004 φτάσει στη σημερινή του μορφή. Όσο για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού, φημολογείται ότι ήταν αυτό κόντρα στην ομάδα του γαλλικού πλοίου «Ζαν Ντ'Αρκ», την οποία νίκησε με σκορ 5-0, σχεδόν ένα μήνα μετά την ίδρυσή του.
Σήμερα, ο Ολυμπιακός γίνεται 90 ετών και η ομάδα μετράει 71 τίτλους στο ποδόσφαιρο, 41 πρωταθλήματα, 26 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ και 1 Βαλκανικό Κύπελλο.
 Στο μπάσκετ οι κούπες είναι 23, 10 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, 3 Ευρωλίγκες και 1 Διηπειρωτικό,
 53 στο βόλεϊ με 47 για τους Άνδρες (27 πρωταθλήματα, 14 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ, 2 Λιγκ Καπ και 2 Κυπελλούχων) και 6 για τις Γυναίκες (2 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα),
 54 στο πόλο με 48 για τους Άνδρες (28 πρωταθλήματα, 16 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών και 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης) και 6 για τις Γυναίκες (5 πρωταθλήματα, 1 Κυπελλούχων),
 ενώ το εντυπωσιακό παλμαρέ της ομάδας συμπληρώνουν 60 τίτλοι στην κολύμβηση, 28 στο στίβο, 46 στο πινγκ-πονγκ, αλλά και διακρίσεις σε ιστιοπλοΐα, πάλη, πυγμαχία, καταδύσεις και ενόργανη γυμναστική.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...