Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος



Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστα Αποστόλου


Οι τρέχουσες εξελίξεις στον αγροδιατροφικό και μεταποιητικό κλάδο και, κυρίως η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ήταν η βάση της συζήτησης ανάμεσα στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και στον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστα Αποστόλου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κας Αηδονά στην Έδεσσα.

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα ενόψει της νέας μεταποιητικής περιόδου, με το συμπύρηνο ροδάκινο να αποτελεί τη σημαντική πρώτη ύλη για τις βιομηχανίες και, ταυτόχρονα, κρίσιμη πηγή εισοδήματος για τους παραγωγούς. Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι η ποσότητα του συγκεκριμένου φρούτου θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ενώ, η ποιότητα θα είναι βελτιωμένη.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των μεταβολών που παρατηρούνται και αφορούν τη μείωση παραγωγής στις δενδροκαλλιέργειες, με την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κα. Αηδονά να εκφράζει την ανησυχία της και σύμφωνα με την ενημέρωση από συνεργάτες, για τη δυσαναλογία που εντοπίζεται ανάμεσα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις και παραγόμενες ποσότητες. Για το θέμα αυτό έγινε αναφορά στην εκπόνηση των περιφερειακών σχεδίων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (ΠΕΣΠΚΑ), μελέτη που εκπονείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σύντομα θα έχει ανάδοχο. Ακόμη, τέθηκε το θέμα των διεθνών εξελίξεων και του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ χωρών που ίσως επηρεάσουν και την κομπόστα ως προϊόν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η κα. Αντιπεριφερειάρχης και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. στάθηκαν και στο ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας των υδάτινων αποδεκτών, στα μέτρα που πρέπει όλοι να λάβουν, ώστε, να αποφευχθεί η υποβάθμιση – ρύπανση του περιβάλλοντος, δεδομένων των πολύ αυστηρών προδιαγραφών της κείμενης νομοθεσίας που περιλαμβάνει και επιβολή κυρώσεων, όπως επισήμανε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και συνεργάτης της κας Αντιπεριφερειάρχη, Στέφανος Αργυράκης που συμμετείχε στη συνάντηση.

Ο κ. Αποστόλου ευχαρίστησε την κα. Αηδονά για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, «ανανεώνοντας το ραντεβού» για συνεργασία και επικοινωνία για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος το επόμενο διάστημα.

1 σχόλια :

ΚΥΡΙΑ ΑΗΔΟΝΑ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ?????

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...