Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

"ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΜΕΣΑ": ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Magnify Image
Στο πλαίσιο του προγράμματος Συν Στο Πλην και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου 2013, η ανεξάρτητη ΜΚΟ PRAKSIS ετοίμασε το spot με τίτλο «Είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα». Όλο το project πραγματοποιήθηκε από εθελοντές.
Το πρόγραμμα Συν Στο Πλην στηρίζεται σε δύο πυλώνες: σε αυτόν της πρόληψης με το πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας και σε εκείνον της παρέμβασης με τα Ανοικτά Κέντρα Υποδοχής Αστέγων (Days centres).
    Η PRAKSIS λειτουργεί δύο Ανοικτά Κέντρα Υποδοχής Αστέγων σε Αθήνα και Πειραιά που απευθύνονται σε άστεγους αλλά και σε εκείνους που εν δυνάμει βρίσκονται σε συνθήκες αστεγίας. Από τον Μάιο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί τα Κέντρα Ημέρας της PRAKSIS 3.524 άνθρωποι. Πρόκειται για άτομα που κοιμούνται στον δρόμο στα αυτοκίνητά τους, ή βρίσκονται σε αναμονή μιας έξωσης ή ζουν σε ένα σπίτι χωρίς νερό ή χωρίς ρεύμα. Στα Κέντρα Ημέρας βρίσκουν τις στερούμενες υποδομές (τη δυνατότητα να κάνουν ένα μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους, να έχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη) και βέβαια την απαραίτητη ψυχοκοινωνική στήριξη για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν ξανά.
Ο πυλώνας της πρόληψης υλοποιείται μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Κατοικίας και υποστηρίζει σε μηνιαία βάση 550 οικογένειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο όχι μόνο την οικονομική ενίσχυση του νοικοκυριού αλλά και την επανένταξή του στον κοινωνικό ιστό. Για αυτό τον λόγο εκτός από την οικονομική ενίσχυση για τα έξοδα του νοικοκυριού (ενοίκιο, λογαριασμοί σπιτιού, διατακτικές σε supermarket για τρόφιμα και καθαριστικά) παρέχεται από την Οργάνωση νομική και ψυχολογική υποστήριξη αλλά και εργασιακή συμβουλευτική για την επανένταξη του νοικοκυριού στον εργασιακό στίβο. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...