Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ "Βοήθεια στο Σπίτι" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ


  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Προβλήματα  εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σκύδρας, στην Π.Ε. Πέλλας.
          
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και τους εθνικούς πόρους, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εκτός από την ελλιπή στελέχωση των μονάδων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των δώδεκα εργαζόμενων (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και οικογενειακοί βοηθοί) στις τέσσερεις μονάδες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σκύδρας, στην Π.Ε. Πέλλας. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες, ενώ πλέον δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.
Επιπλέον, αναγκάζονται να επιβαρύνονται οι ίδιοι με τα έξοδα της μετακίνησης τους στα χωριά του Δήμου καθώς από τις τέσσερεις μονάδες, αυτοκίνητο διαθέτουν μόνο οι δύο. 
Να σημειωθεί ότι το “Βοήθεια Στο Σπίτι” λήγει το Σεπτέμβρη 2014 και ότι στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τίτλο “Εκπαίδευση – Κατάρτιση -Απασχόληση” αναφέρονται μόνο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και καμιά άλλη δομή.
Στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που η κατάσταση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα συνεχώς επιδεινώνεται, η ανάγκη για ανάπτυξη των δημόσιων και δωρεάν προνοιακών υπηρεσιών που θα καλύπτουν πλήρως όλες της ανάγκες τους, χωρίς αποκλεισμούς, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί πια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·      Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη πληρωμή τους.
·      Να μη σταματήσει τη λειτουργία του το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» καθώς και άλλες κοινωνικές δομές (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, βρεφονηπακοί και παιδικοί σταθμοί κλπ.).
·      Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων ώστε να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες, καθώς επίσης και να εξασφαλιστούν αναγκαίες δομές για τη λειτουργία τους.
·      Να παρέχονται αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές αναπτυγμένες πανελλαδικά, χρηματοδοτούμενες  κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αξιοποίηση των κονδυλίων από την ΕΕ.
·      Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσους έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κατάστασή τους, είτε είναι Έλληνες ή μετανάστες.


Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...