Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: ΙΑΠΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-0



Με παίκτη λιγότερο για σχεδόν μια ώρα αγώνα, η Ελλάδα πήρε το 0-0 με την Ιαπωνία και θα παίξει τον τελικό πρόκρισης κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού την τελευταία αγωνιστική.

Η τύχη της γύρισε την πλάτη από νωρίς αλλά η Εθνική ομάδα κατάφερε να μείνει ζωντανή. Όχι μόνο κόντρα στους Ιάπωνες αλλά και στο κόλπο της πρόκρισης. Έχασε τον Μήτρογλου στο μισάωρο και λίγο αργότερα τον Κατσουράνη με δεύτερη κίτρινη αλλά κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή της η ελληνική ψυχή.

Οι παίκτες του Σάντος ήταν λιγότεροι στο γήπεδο αλλά τόσο παθιασμένοι που αυτό δεν φάνηκε. Έτρεχαν όλοι, μάρκαραν όλοι, το ήθελαν πολύ όλοι!

Όταν χρειάστηκε ο Καρνέζης «καθάρισε» αλλά-δυστυχώς για μας-το ίδιο έκανε και ο Καβασίμα για τους Ιάπωνες. Το 0-0 αυτό ξεκαθαρίζει απόλυτα το τοπίο...

Γιατί έφτασε η ώρα για έναν τελικό για... Έλληνες! Από αυτούς που οι διεθνείς μας έχουν τα κότσια να παίξουν. Νίκη απέναντι στους Ιβοριανούς και νίκη ή ισοπαλία των Κολομβιανών με τους Ιάπωνες και η πρόκριση θα είναι δική μας.

Το ματς:

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε η πρόθεση της Ιαπωνίας να παίξει από τα πλάγια και ειδικά από τα δεξιά καθώς ο Τζακερόνι ήθελε να «χτυπήσει» στην πλευρά του κακού στην πρεμιέρα Χολέμπας. Επίσης, ήταν εμφανές ότι η Εθνική είχε επιλέξει να δώσει την μπάλα στον αντίπαλο και να κυνηγήσει την κόντρα προκειμένου να βρει χώρους. Σε μια τέτοια φάση, ο Κονέ με την συμπλήρωση 10 λεπτών, πήρε μέτρα με την μπάλα και ένα καλό σουτ, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στην εστία της Ιαπωνίας. Το σουτ στο 21ο λεπτό από τον Οσάκο που πέρασε λίγο άουτ και η εκτέλεση φάουλ του Χόντα στο 28' που κατέληξε στα χέρια του Χόντα, ήταν ό, τι πιο επικίνδυνο είχαν να επιδείξουν οι αντίπαλοί μας στο πρώτο μισάωρο του ματς όμως απειλητική δεν είχε καταφέρει να γίνει ούτε η ελληνική ομάδα επί της ουσίας.

Κάπου εκεί άρχισαν τα άσχημα... Το πρώτο κακό μαντάτο για τον Σάντος ήταν ο τραυματισμός του Μήτρογλου σε μια διεκδίκηση, κάτι που έφερε στο 34΄τον Γκέκα στο ματς, στην κορυφή της επίθεσης. Το δεύτερο και πολύ σημαντικότερο, ήταν η αποβολή του Κατσουράνη στο 38' με δεύτερη κίτρινη κάρτα που άφησε την Ελλάδα με παίκτη λιγότερο σε ένα ματς που έδειχνε ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Στο 40' σημειώθηκε ωστόσο η καλύτερη στιγμή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τον Τοροσίδη να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Καβασίμα να διώχνει εντυπωσιακά. Ένα λεπτό αργότερο, ο Σάντος αναγκάστηκε να... θυσιάσει τον Φετφατζίδη για να περάσει τον Καραγκούνη, προσπαθώντας με το 4-4-1 πλέον, να καλύψει την «τρύπα» μετά την αποβολή. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Το ίδιο μοτίβο και ο ίδιος ρυθμός έμειναν στο ματς και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Εθνική λίγο πιο... παθιασμένη από την αποβολή και έπειτα αλλά προβληματική στο να απειλήσει την αντίπαλη εστία και από την άλλη η Ιαπωνία με μια φλύαρη κατοχή της μπάλας, δεν έδειχνε ικανή για κάτι ιδιαίτερο. Η μπάλα στο 59΄δεν έκανε το χατήρι στον Γκέκα που έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά ο Καβασίμα πρόλαβε να την διώξει με υπερένταση, στερώντας το γκολ από την ελληνική ομάδα η οποία στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στα στημένα που περνούσαν από τα πόδια του Καραγκούνη. Πραγματική απειλή ένιωσε ο Καρνέζης στο 68' όταν ο Καγκάβα γύρισε πολύ ωραία την μπάλα αλλά ο Οκούμπο-ευτυχώς-δεν έβαλε καλά το πόδι του ώστε να νικήσει τον εξουδετερωμένο Καρνέζη και έτσι έμεινε το 0-0. Αλλά και στο 70΄με τον Ουτσίντα να μην εκμεταλλεύεται το λάθος του Παπασταθόπουλου στην περιοχή... Στο 80΄ο Σάντος έριξε στο ματς και τον Σαλπιγγίδη αντί του εξαιρετικού αλλά πολύ κουρασμένου Κονέ προκειμένου ουσιαστικά να τα παίξει όλα για όλα... Φάσεις πέρα από ένα σουτ στο 87΄του Χολέμπας δεν υπήρξαν, ο Καρνέζης στο 89΄που χρειάστηκε «καθάρισε» στο σουτ του Έντο και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Πού κρίθηκε: Υπάρχουν δύο σημεία που έκριναν το ματς. Το ένα είναι ο τραυματισμός του Μήτρογλου και η αποχώρησή του από το ματς και το δεύτερο η αποβολή του Κατσουράνη. Όχι επειδή με δέκα δεν πήγε καλά η Εθνική. Αλλά κυρίως επειδή χρειάστηκε να «θυσιαστεί» ο Φετφατζίδης και να αλλάξουν ρόλο παίκτες που δημιουργικά θα μπορούσαν να έχουν προσφέρει περισσότερο.

MVP του coppa.gr: Ο Ορέστης Καρνέζης. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και ειδικά στο 89΄όταν νίκησε τον Έντο και κράτησε το μηδέν στο παθητικό.

Συνθέσεις:

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι, Οκούμπο, Κόνο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Έντο), Οσάκο (57΄Καγκάβα), Γιοσίντα

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (80΄Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (34΄Γκέκας)




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...