Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ: ΤΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΑ ΤΗΓΑΝΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ - Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣΗ αντικολλητική στρώση των τηγανιών μαγειρέματος φαίνεται πως δεν είναι και τόσο καλή για το υγιεινό μαγείρεμα.

   Όπως ενημερώνουν με μια συλλογική δήλωση τους πάνω από 200 κορυφαίοι επιστήμονες στην ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, τα εν λόγω τηγάνια όπως και κάποιοι τύποι συσκευασιών φαγητού, διαθέτουν τα χημικά poly και perfluoroalkyl, γνωστά και ως PFAS.   Έρευνες στον τομέα των ζωικών επιστημών έχουν αποδείξει ότι μερικά PFAS μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία των ανθρώπων.

   Σχετικά με τις βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν στην υγεία, αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μεταβολές στην τοξικότητα στο συκώτι, διαταραχές στον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα, προβλήματα στην κύηση, καρκίνο σε διάφορα όργανα, ακόμη και τον θάνατο.

   Tα PFAS μεταδίδονται μέσα από τα καταναλωτικά αγαθά που τα περιλαμβάνουν, την βιομηχανική δραστηριότητα και τις πολεμικές επιχειρήσεις στον αέρα, το νερό και το έδαφος.
 Για την αντιμετώπιση της εξάπλωσής τους, οι εν λόγω επιστήμονες συνέταξαν μια σειρά λύσεων που απευθύνονται ξεχωριστά σε κυβερνήσεις, την επιστημονική κοινότητα και τους παραγωγούς.
 Χαρακτηριστική είναι η πρότασή τους για την σηματοδότηση των προϊόντων που περιέχουν PFAS ώστε να αναγνωρίζονται εύκολα από τους καταναλωτές. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...