Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ



Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής


Με επιτυχία και την συμμετοχή εκπροσώπων πολλών διαφορετικών τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Πέλλας στην Έδεσσα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που προωθούν την αποτελεσματική ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα πολιτικής προστασίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη η οποία, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, παρουσίασε την κεντρική φιλοσοφία και τους στόχους της πρωτοβουλίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  κ. Νικόλαος Γκούρτσας,  Διευθυντής Προγραμμάτων Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αθλητιάτρων, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι κκ. Άκης Παπουτσής και Τάσος Τζιβελικίδης οι οποίοι είναι εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, του επίσημου ευρωπαϊκού οργανισμού, ο οποίος παρέχει πιστοποιημένα προγράμματα εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους εκπροσώπους φορέων που η λειτουργία τους συνδέεται με την πολιτική προστασία στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών.

Ο κ. Γκούρτσας τόνισε ότι, στην Ευρώπη, κάθε μέρα 1000 άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι από καρδιακή ανακοπή, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευμένοι συνάνθρωποί μας στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της πρακτικής, βιωματικής εκπαίδευσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής αφού σε κάθε περιστατικό χρειάζεται να δώσουμε μία μάχη με το χρόνο ώστε ο παθών να επιβιώσει και να μην υποστούν βλάβη ζωτικά όργανά του με πρώτο τον εγκέφαλο.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει μία εκστρατεία ενημέρωσης των συνεργαζόμενων φορέων για την δυνατότητα πιστοποιημένης εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Η εκπαίδευση έχει διάρκεια τέσσερις ώρες αλλά μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου που συνήθως είναι πρόσωπο του στενού οικογενειακού, επαγγελματικού ή κοινωνικού μας περιβάλλοντος.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει ότι «παράλληλα με την εκπαίδευση, θα καταβληθεί προσπάθεια για την προμήθεια απινιδωτών σε χώρους που καθημερινά παραβρίσκονται πολλοί άνθρωποι, ώστε, να είναι ταχύτερη η αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου περιστατικού».  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...