Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 250 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Οι Γιατροί του Κόσμου προειδοποίησαν σε συνέντευξη Τύπου ότι πάνω από 250 χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα δεν κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

   Η  γενική γραμματέας της οργάνωσης Λιάνα Μαΐλλη, εξήγησε ότι η εκτίμηση των 250.000 παιδιών έγινε πριν από δύο χρόνια, πριν από τη δραματική αύξηση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος. «Στους αριθμούς που είχαμε προστίθενται και τα παιδιά των προσφύγων που δεν ξέρουμε πόσα εμβόλια έχουν κάνει.
 Όλα αυτά δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση και είναι ορατός ο κίνδυνος να εμφανιστούν νοσήματα που είχαν εξαλειφθεί, όπως η διφθερίτιδα, ο τέτανος, ο κοκίτης, η ιλαρά και η πολιομυελίτιδα, και τα οποία σποραδικά εμφανίζονται» υπογράμμισε η κ. Μαΐλλη. όπως είπε επίσης οι δομές του ΕΟΠΥΥ και οι άλλες δομές υγείας έχουν αποδεκατιστεί και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, πόσο μάλλον τα ανασφάλιστα παιδιά.

   Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Κανάκη υψηλά είναι και τα ποσοστά των οδοντιατρικών προβλημάτων στα παιδιά που πριν από δυο χρόνια έφταναν στο 60% και αναμένεται να έχουν αυξηθεί.

   «Για να πάει ένα παιδί σχολείο θα πρέπει να δείξει το βιβλιάριο υγείας, όπου φαίνεται αν είναι πλήρως εμβολιασμένο. Οπότε η απουσία εμβολιασμών στα παιδιά έχει επίδραση και στη φοίτησή τους», επισήμανε η κ. Μαΐλλη. «Είναι οξύμωρο σχήμα ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να δώσει δωρεάν στα παιδιά τα εμβόλια, την ώρα που το πρόγραμμα εμβολιασμών είναι υποχρεωτικό» είπε. 




Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...