Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Μεγάλη σύσκεψη ΟΠ και συνεταιρισμών στα Καλύβια της Πέλλας με συμμετοχή του βουλευτή Γιάννη ΣηφάκηΚάτι γεννιέται  -  Ήταν καιρός
Πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών στα Καλύβια με συμμετοχή του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη
Συμμετείχαν η ΟΠ «Μέγας Αλέξανδρος» ( Καλύβια και Δροσερό), οι πρόεδροι των συνεταιρισμών Παλαιού Μυλοτόπου, Γαλατάδων, Πλαγιαρίου, Προφήτη Ηλία, οι γεωπόνοι κ. Βερυκούκης και Γαϊτάνης από την ΔΑΟΚ Πέλλας, ιδιώτες γεωπόνοι και πολλά μέλη ΔΣ συνεταιρισμών καθώς και αγρότες.
Ο βουλευτής εισηγούμενος παρότρυνε τους αγρότες να οργανωθούν και να εκπροσωπηθούν. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών και θα εκμεταλλευτούν  τις δυνατότητες που τους δίδονται με τα δυναμικά προϊόντα της Πέλλας και τον σημαντικό εξαγωγικό προσανατολισμό της περιοχής.
Τους παρότρυνε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα διάθεσης νωπών και χυμοποίησης που υπογράφηκε πριν λίγες μέρες  σε αντιστάθμισμα του Ρώσικου εμπάργκο.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για όλα τα θέματα, ζητήθηκε από τους αργότες η άμεση εκτίμηση των φετινών ζημιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, εκδηλώθηκε ανησυχία για τον τρόπο που μπορούν να γίνουν οι εκτιμήσεις μετά από τόσον καιρό. Οι παριστάμενοι εκτίμησαν ότι το φαινόμενο με τα «στέκια» με την έκταση που πήρε είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας για την ίδρυση νέων ομάδων παραγωγών και οπωσδήποτε πρέπει η πολιτεία να παρέμβει αποφασιστικά. Όπως και με το φαινόμενο της εκτεταμένης μαύρης διακίνησης αγροτικών προϊόντων που παρατηρήθηκε ιδιαίτερα φέτος.
Οι αγρότες αποφάσισαν , με πρωτοβουλία της Ομάδας Παραγωγών «Μέγας Αλέξανδρος» να βρεθούν μέσα στην βδομάδα ξανά για να αρχίσουν τις διαδικασίες για την κοινή εκπροσώπηση τους.

Ακόμη οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ και οι ιδιώτες γεωπόνοι καθώς και ο οικονομικός σύμβουλος της ΟΠ Γιάννης Στογιαννίδης αναφέρθηκαν λεπτομερέστερα στο πρόγραμμα διάθεσης νωπών και χυμοποίησης αλλά και σε άλλα σημαντικά θέματα της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...