Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΕΥΡΩΠΗΣ

Φωτογραφία: ANDREA BONETTI/EUROKINISSI
Μια εβδομάδα πυκνών πολιτικών εξελίξεων ξεκινά από σήμερα. Αφού έκλεισε ο κύκλος του δημοψηφίσματος, ο οποίος προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην οικονομία, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό, αρχίζει αυτός μίας ακόμη σκληρής διαπραγμάτευσης με στόχο μια «βιώσιμη συμφωνία».
Στο Μέγαρο Μαξίμου οι διαβουλεύσεις μέχρι τα ξημερώματα ήταν πυρετώδεις,με τον πρωθυπουργό να καλείται να διαχειριστεί τη δραματική κατάσταση έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται στις τράπεζες, αλλά και να πάρει γρήγορες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του σε επίπεδο διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.
Κομβικό σημείο άλλωστε από δω και πέρα, είναι η ταχύτητα με την οποία θα επιτευχθεί μια πιθανή συμφωνία, ενώ σε δεύτερη φάση, στόχος του πρωθυπουργού είναι να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξή της στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης διασφαλίζοντας και την ενότητα του κόμματός του.
Οι πολίτικοι αρχηγοί στο τραπέζι της συζήτησης
Έπειτα από το αίτημα του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί στις 10 το πρωί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών,δίχως το Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να ενημερώσει τους αρχηγούς για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση έως τώρα και να καλέσει την αντιπολίτευση να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι στη συμφωνία, δεδομένου ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί μια καθοριστική για τη χώρα Σύνοδος Κορυφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να καλέσει μαζί του στα κέντρα λήψης αποφάσεων και τους πολιτικούς αρχηγούς, δίχως ωστόσο να μπορεί κανείς να μιλήσει με ασφάλεια και να επιβεβαιώσει για το αν τελικά μια τέτοια κίνηση θα είναι  η επιλογή του.
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να συζητήσει μια βελτιωμένη έκδοση της συμφωνίας. Αμφίβολο δε, παραμένει, αν οι Ευρωπαίοι εταίροι θα οπισθοχωρήσουν  ή θα επιμείνουν στη σκληρή γραμμή για επίτευξη συμφωνίας πρώτα και μετά άνοιγμα της στρόφιγγας του ELA.
Κλειστές οι τράπεζες, το κλειδί στα χέρια της ΕΚΤ
Το κλειδί των εξελίξεων στο κομμάτι της ρευστότητας  κρατά στα χέρια του ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μαζί με τους υπόλοιπους κεντρικούς τραπεζίτες της Ευρωζώνης.
Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το διοικητικό συμβούλιο θα κλιθεί να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει στα ίδια επίπεδα, θα αυξήσει ή θα μειώσει την παροχή ρευστότητας των τραπεζών μέσω του ELA.
Η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα πάντως, εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί σε βάθος χρόνου, με την ΕΚΤ να αυξάνει τη στήριξη μέσω του ELA, σε περίπτωση συμφωνίας, τη σταδιακή αποκατάσταση της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στο ευρωσύστημα μετά την ψήφιση της συμφωνίας και την έναρξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, μετά την άρση των capital controls.
Τηλεδιάσκεψη Γιούνκερ με Τουσκ, Ντραγκι, Νταισελμπλουμ
Κομβικής σημασίας, θεωρείται η Τηλεδιάσκεψη που θα έχουν για τη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Την ίδια στιγμή η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό, -όπως είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης- ενώ αύριο το βράδυ συγκαλείται σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. Σ'αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να είναι πυκνές οι τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού.
Τέλος, στις 7.30 προγραμματίζεται η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, προκειμένου να συζητήσουν εξίσου για το ελληνικό θέμα.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...