Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΧΡΥΣΟΣ 24 ΚΑΡΑΤΙΩΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΒΑΚΤΗΡΙΑ.


Χρυσός 24 καρατιών φτιαγμένος από βακτήρια

Όταν ερευνητές και αλχημιστές γίνονται ένα.
Μπορεί πολλοί κατά το παρελθόν να προσπάθησαν να φτιάξουν χρυσάφι, μετατρέποντας άλλα υλικά, μέσω διάφορων αλχημειών, αλλά τελικά πάντα αποτύγχαναν.

Τώρα μία ομάδα ερευνητών του Michigan State University κατόρθωσε, σύμφωνα με το Gizmodo, να εξάγει 99.9% καθαρό χρυσό 24 καρατίων από χλωρίδιο του χρυσού (AuCl3). Πρόκειται για μία τοξική ένωση που συναντάται στη φύση, με τη βοήθεια του βακτηρίου Cupriavidus Μetallidurans, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1976 σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου.

Σημειώνεται ότι το βακτήριο αυτό είναι ανθεκτικό σε τοξικό περιβάλλον και εντός μίας εβδομάδας μπορεί να αφομοιώσει το χλωρίδιο του χρυσού, έτσι ώστε να το μετατρέψει σε καθαρό χρυσό 24-καρατίων.

Η τεχνική αυτή για όσους ενδιαφέρονται είναι εξαιρετικά δαπανηρή και ξεπερνάει το κόστος του χρυσού, κάτι που σημαίνει ότι μόνο όταν ανέβει η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα σκεφτούν οι εταιρείες την εφαρμογή της στη μία πιο ευρεία κλίμακα παραγωγής.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...