Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ: "ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ"

Ομολογία Μπαράκ Ομπάμα: Είναι αλήθεια, μετά την 11η Σεπτεμβρίου βασανίσαμε κάτι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 η χώρα του έκανε πράγματα «αντίθετα» με τις αξίες της, ομολογώντας ότι οι Αμερικανοί «βασάνισαν ανθρώπους», όμως ζήτησε να μην τους κρίνουν πολύ αυστηρά.

«Κάναμε πολλά σωστά πράγματα, όμως βασανίσαμε κάποιους ανθρώπους», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος στον επικείμενο αποχαρακτηρισμό μιας έκθεσης του Κογκρέσου για τις τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιούσε η CIA μεταξύ 2002-'06.

Την εποχή εκείνη, πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο προκάτοχός του Τζορτζ Ου. Μπους.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται πλήρως τον διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, παρά την αποκάλυψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν την Επιτροπή της Γερουσίας που ερευνούσε τις τεχνικές ανάκρισης.

Για τον Πούτιν: Κάποιες φορές οι άνθρωποι δεν αντιδούν με λογική

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον έχει κάνει τα πάντα για να πείσει τη Ρωσία να αλλάξει στάση στο θέμα της Ουκρανίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ότι ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν αγνοεί ακόμη και τα συμφέροντα της ίδιας του της χώρας. Η Δύση, πρόσθεσε, έχει κάνει ότι μπορούσε, εκτός από το να εμπλακεί σε πόλεμο, για να τον αναγκάσει να υποχωρήσει.

«Κάποιες φορές οι άνθρωποι δεν δρουν πάντοτε με τη λογική», τόνισε ο Ομπάμα.

Τι δήλωσε για το μακελειό στη Γάζα

Ακόμη, ο κ. Ομπάμα παραδέχθηκε ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας μετά τους φόνους δύο ισραηλινών στρατιωτών και την αιχμαλώτιση ενός ακόμη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τη Χαμάς και τις άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις να απελευθερώσουν τον αιχμάλωτο ισραηλινό στρατιώτη, κάτι που χαρακτήρισε προϋπόθεση για να αμβλυνθεί η ένταση και να αποκατασταθεί η εκεχειρία που κατέρρευσε.

«Εάν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την προσπάθεια να διευθετηθεί αυτή η κατάσταση, ο στρατιώτης αυτός πρέπει να απελευθερωθεί άνευ όρων το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο.

«Μια εκεχειρία είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τους σκοτωμούς, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε ορισμένα από τα ζητήματα που δημιούργησαν την κρίση», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Η προσπάθεια να αποκατασταθεί (η εκεχειρία) θα αποτελέσει μια πρόκληση, αλλά θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθειες», πρόσθεσε.

Ωστόσο μια συμφωνία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη εάν το Ισραήλ και η διεθνής κοινότητα δεν πιστέψουν πως η Χαμάς θα την εφαρμόσει.

Ακόμη, ο Ομπάμα σημείωσε ότι όταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προσπαθεί να επιτύχει μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας «θα οφείλαμε να τον υποστηρίζουμε» και όχι «να διαμαρτυρόμαστε» —αναφερόμενος προφανώς στις επικρίσεις που δέχθηκε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη χώρα του και από το Ισραήλ—, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει να δει από μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης να γίνεται ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα χάνουν τη ζωή τους Παλαιστίνιοι άμαχοι.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...