Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ

Λύθηκε το μυστήριο με τις γιγαντιαίες τρύπες στη Σιβηρία -Προβληματισμένοι για τ

Οι τρεις μυστηριώδεις τεράστιες τρύπες που εμφανίστηκαν ξαφνικά στη Βόρεια Σιβηρία προκάλεσαν τρομερή εντύπωση και η παραφιλολογία ξεκίνησε.

Πολλοί προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις για την εμφάνισή τους, με τα σενάρια να λένε ότι επρόκειτο για τρύπες που δημιουργήθηκαν από κάποιον μετεωρίτη, άλλοι το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και ανέφεραν πως οι τρύπες έγιναν από εξωγήινους, ενώ δεν έλειψαν και οι θεωρίες συνωμοσίας καθώς πολλοί υποστήριξαν ότι οι τρύπες δημιουργήθηκαν για την παράνομη μεταφορά καυσίμων.

Μετά από όλα αυτά, οι ειδικοί έρχονται να δώσουν μία πιο λογική εξήγηση, λέγοντας πως οι τρεις τρύπες, μία εκ των οποίων που εντοπίστηκε χερσόνησο Γιαμάλ στη Ρωσία έχει βάθος που φτάνει τα 70 μέτρα και είναι γνωστή ως «το τέλος του κόσμου», είναι ουσιαστικά καταβόθρες, όπως αναφέρει ο ιστότοπος LiveScience.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καταβόθρα είναι μία τρύπα, που σχηματίζεται με φυσικό τρόπο από την υποχώρηση του εδάφους. Μέσα στην καταβόθρα εισέρχεται ή εξέρχεται νερό.

Γεωφυσικός του Πανεπιστημίου της Αλάσκα, μιλώντας στο LiveScience, ανέφερε ότι κατά την άποψή του οι καταβόθρες που εμφανίστηκαν στη Σιβηρία προκλήθηκαν από την τήξη των παγωμένων νερών. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι με κάποιο τρόπο κατέρρευσε το έδαφος και έτσι δημιουργήθηκαν οι τρύπες.

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη τρύπα εντοπίστηκε επίσης στη χερσόνησο Γιαμάλ, ενώ η τρίτη στη χερσόνησο Ταϊμίρ, στον Αρκτικό Κύκλο.

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες παραμένουν προβληματισμένοι και παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το φαινόμενο.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...