Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ.


Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας και των ενεργειών του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Πασόη Δημήτριου, για την ευαισθητοποίηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να μεριμνήσουν για την άμεση  εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών στις καλλιέργειες κερασιάς, δαμασκηνιάς, βερικοκιάς και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 11 Μάιου, συνάντηση  στο Δημαρχείο με τον Προϊστάμενο του περιφερειακού υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας κ. Κουντουρά Μιχάλη καθώς και την Τμηματάρχη κα. Παππά Μαρία. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερώσει ο  Δήμαρχος
για το μέγεθος της καταστροφής και την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν  τα κτήματα, λόγω ακαρπίας τονίζοντας  την αναγκαιότητα άμεσης αποζημίωσης των παραγωγών. Στα πλαίσια αυτής της κίνησης εστάλει επιστολή προς την κεντρική Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. στην Αθήνα καθώς επίσης κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η οποία αναφέρει τα εξής:
    «Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν  κατά την περίοδο της ανθοφορίας και γονιμοποίησης (πολλές βροχοπτώσεις,  χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή στις ορεινές περιοχές  και γενικότερα ακατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες) οδήγησαν στην κακή καρπόδεση στις καλλιέργειες κερασιάς, δαμασκηνιάς, βερικοκιάς και όχι μόνο, στη περιοχή του Δήμου Αλμωπίας. Η  εικόνα που έχουμε το τελευταίο διάστημα είναι τραγική, με την πλειοψηφία των κτημάτων με τις παραπάνω καλλιέργειες να παρουσιάζουν το φαινόμενο της πλήρους ακαρπίας. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους δενδροκαλλιεργητές του Δήμου Αλμωπίας, μιας και βλέπουν ότι η ήδη τραγική οικονομική τους κατάσταση, έρχεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από την καταστροφή της φετινής τους παραγωγής η οποία και αποτελεί, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το μοναδικό ή κύριο εισόδημά τους. Με δεδομένη λοιπόν την ευαισθησία με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πόσο δε περισσότερο όταν αφορούν παραγωγούς που κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, για την άμεση εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών του ακριτικού Δήμου Αλμωπίας.»                                                              

Από το Δήμο Αλμωπίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...