Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΛΟΤΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση-διαμαρτυρία των υλοτόμων της Αλμωπίας στο Δασαρχείο Αριδαίας, με την παρουσία δεκάδων δασεργατών από όλα σχεδόν τα χωριά της επαρχίας.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εκτός από τους υλοτόμους και οι κυβερνητικοί βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και θεοδώρα Τζάκρη, ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, οι  Αντιδήμαρχοι Γιάνης Κετικίδης, Χρήστος Μπάτσης,  ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας Χρήστος Γεωργίου και ο δασάρχης Αριδαίας  Νικόλαος Μέντης .
         Ο βουλευτής  Γιάννης Σηφάκης εξέφρασε την συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα τους για την κατανομή των συστάδων υλοτομίας σύμφωνα με το ΠΔ 126/86 ( με τον τρόπο που γίνεται η κατανομή ανελλιπώς από το 1987) και όχι σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ν.Δ. 86/69. 
  Στην παρέμβαση του τόνισε ότι στις συνθήκες φτωχοποίησης των πολιτών και φυσικά των δασεργατών με τις πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν είναι δυνατόν το 30%-40% των δασικών συνεταιρισμών να μην μπορέσει να πάρει συστάδες λόγω μη δυνατότητας εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Ακόμη δεν είναι δυνατόν να είναι 10% ακριβότερα τα μισθώματα, 10% λιγότερα τα ένσημα και τριπλάσια η εγγυητική. Να συνεχίσει να εφαρμόζεται το ΠΔ 126/86 με  παράταση των προθεσμιών του. 
   Στην συνάντηση  παρευρέθη και η βουλευτής κ. Θ.Τζάκρη, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Φραγκισκάκη και απέσπασε την υπόσχεσή του να παρεβρεθεί σε ανοιχτή συνάντηση και να δει θετικά το όλο πρόβλημα,  και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ.Μπίνοςο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας  και την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργατών του βουνού. 
     Ο Δασάρχης κ. Μέντης δήλωσε ότι συμφωνεί με τα αιτήματα και ανέφερε ότι η αρμοδιότητα της απόφασης είναι του Υπουργείου. Κανονίστηκε συνάντηση του κ. Φραγκισκάκη, Περιφερειακού Διευθυντή Δασών, του κ. Σαμαρά Δντή Δασών Πέλλας, του κ. Δασάρχη μαζί με τους βουλευτές και τον κ. Δήμαρχο και τους ενδιαφερόμενους δασικούς συνεταιρισμούς την επόμενη Παρασκευή 13.02.15 για να έχουν προηγηθεί ενέργειες και να υπάρξει ενημέρωση.  
Η αντιπροσωπεία των δασεργατών κοινοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους, την οποία απέστειλε σε όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς.

Η επιστολή των εκπροσώπων των Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας: 
Οι εκπρόσωποι Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας κατόπιν προβλημάτων που προέκυψαν κατά την κατανομή των συστάδων υλοτομίας του 2015 σύμφωνα με το Π.Δ. 126/86 προτείνουν τα εξής: Για το λόγο της καθυστέρησης έκδοσης της διαχειριστικής μελέτης για το 2015 ενώ υπήρχε το προβλεπόμενο κονδύλιο, δίχως καμιά ευθύνη των δασικών συνεταιρισμών, ήταν αδύνατο μέχρι σήμερα να γίνει κατανομή των συστάδων στους δασικούς συνεταιρισμούς, αντί αυτού θα μπορούσε να υπάρξει επίλυση του προβλήματος σύμφωνα με τη πρόταση του Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Δ/νσης Δασών Π.Ε. Πέλλας κ. Σαμαρά Αθανασίου (Δασολόγου με Β’ βαθμό) σύμφωνα με την οποία «… Όσον αφόρα τα στοιχεία του προς υλοτομία ξυλώδους όγκου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενδεικτικά ( κατ΄ ανώτατο όριο) τα στοιχεία της μελέτης που έχει λήξει».
Σήμερα, όπως έχουν πληροφορηθεί, είναι έτοιμη η διαχειριστική μελέτη. Ζητούμε να δοθεί ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στις προβλεπόμενες βάση του Π.Δ. 126/86 ημερομηνίες για τις αναθέσεις των συστάδων από την Δ/νση Δασών Πέλλας στους Δασικούς Συνεταιρισμούς Αλμωπίας.
Επίσης να σημειώσουμε ότι διαφωνούμε ριζικά με την κατανομή των συστάδων σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρου 134 του Ν.Δ. 86/69. 
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΣΜΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
1. ΝΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
2. ΣΙΝΑΠΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 
3. ΤΟΥΡΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

4. ΜΗΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

  Ακόμη από τους δασεργάτες τέθηκαν θέματα συντήρησης δασικής οδοποιίας, επιστροφή τμήματος ανταποδοτικών από το κράτος και τον Δήμο κλπ. για έργα στο δάσος και στα ορεινά χωριά κλπ. 
































1 σχόλια :

Αποδείξαμε σήμερα ότι όταν διεκδικούμε ομαδικά, τότε τίποτα δεν είναι απίθανο. Αρκεί να αφήσουμε τον καναπέ και να απαιτήσουμε το δίκιο μας. Την Παρασκευή 13/ 2 πρέπει όλοι να παραστούμε.Για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...