Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

«ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΕΔΕΣΣΗΣ

1
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τη Δευτέρα 8/8, στις 19.00, τον αγιασμό για την έναρξη των Μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως με την επωνυμία «Ρωμανός ο Μελωδός», στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.

Στην ομιλία του τόνισε ότι η υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στις μέρες μας για τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης και αναφέρθηκε στα παραδείγματα της μελοποίησης ύμνων στη Φιλανδική γλώσσα, στη λειτουργική χρήση της Βυζαντινής Μουσικής στην Ρωσία και τη Βουλγαρία και στη γενικότερη κινητικότητα στον τομέα της εκμάθησης της στις Ι. Μητροπόλεις της Ελλάδος.  
Τέλος παρουσίασε τον νέο Διευθυντή της Σχολής κ. Αριστοτέλη Βογιατζόγλου και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του και στο έργο της Σχολής.

Τα μαθήματα της Σχολής αρχίζουν την Τρἰτη 9/10, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται στα τμήματα της Σχολής εντός του μηνός Οκτωβρίου.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ιδρύθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τον Σεπτέμβριο του 2003. Από τον Αύγουστο του 2004 η Σχολή αναγνωρίστηκε από το κράτος (ΦΕΚ 1225, τ. Β΄, 10-8-04). Τον Σε­πτέ­μ­­βρι­ο του 2004 δι­ε­νερ­γή­θη­καν οι πρώτες κατατακτήριες εξετάσεις. Τον Ιούνιο του 2005 (22/6) δι­ε­νερ­γή­θη­καν οι πρώτες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις και εκδόθηκαν τα πρώτα πτυχία και διπλώματα. Στα τμήματα της Σχολής φοιτούν ετησίως περίπου 150 μαθητές και μαθήτριες. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...