Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Γ' βραβείο στον 6ο Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό Αμφικτυονίας Ελληνισμού έλαβε η Βάσω Ρουμελή.


Η Βάσω Ρουμελή έλαβε το Γ' βραβείο στον 6ο Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό Αμφικτυονίας Ελληνισμού με ελεύθερο θέμα  και κλασική δομή ρεφρέν-κουπλέ.
 Το βραβευμένο ποίημα έχει τίτλο "Σεβντάς στο καμβά"  και είναι μέσα στα πέντε (5) καλύτερα που θα μελοποιηθούν από γνωστούς συνθέτες.
Τα ποιήματα όλων των συμμετεχόντων  εκδόθηκαν σε ένα καλαίσθητο τόμο που θα αποσταλεί στον απόδημο Ελληνισμό σε βιβλιοθήκες της Ελλάδος και του Εξωτερικού.


Είναι το ένατο (9ο) στην σειρά βραβείο το οποίο έλαβε η πολυτάλαντη ποιήτρια από την Αριδαία σε διάστημα 2 χρόνων.
 Τα άλλα οκτώ (8) είναι τα εξής: 
1) Α’  Βραβείο, στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ  2016», με  θέμα «Στα στενά της ανέχειας» και τίτλο «Στην οδό Ευρώπης».

2) Β’ Βραβείο του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό 2016 για την Επιστροφή των γλυπτών και μαρμάρων του Παρθενώνα με θέμα: «Γλυπτών Παλιννόστησις» και τίτλο «Τα μάρμαρα αυτά ανήκουν στην χώρα μου».

3) Β’ βραβείο του Περιοδικού Πρεσπαπιέ και Καλλιτεχνίου Αχαρνών για τον 1ο Διαγωνισμό 2015, με θέμα «το άλλο Αιγαίο» και τίτλο «Η αυγή στο Αιγαίο έχει χρώμα μαύρο».

4) Γ’  Βραβείο UNESCO στον 1ο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό 2016 με   θέμα: «Μια ωδή στον Διονύσιο Σολωμό» και τίτλο «Σε γνωρίζω Αθάνατε Πατέρα».

5) Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης  «ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2016»  της Ομοσπονδίας  Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος- Σπάτων

6) Διάκριση στο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ 2017 της Διεθνής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και καλλιτεχνών, Διεθνής Ακαδημία Γραμμάτων και τεχνών «Θεά Αθήνα», με το ποίημα "Θα σε κοινωνήσω λευτεριά".

7) Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Φωτογραφίας του  Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου με θέμα: “Θάλασσες...”. και τίτλο «Απολογία στα κύματα» .

8) Έπαινος στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ  2015», με  θέμα «Μάνα, στους δύσκολους καιρούς απανεμιά» και τίτλο «Λιμάνι μάνα μου».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...