Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΜΕ 50 ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Έπειτα από επιστολή των Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή την υπ’ αριθ. 5070/26-01-2012 ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, με την οποία ζητούσε να είναι δυνατή για το 2012 η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των Δασεργατών, αλλά και γενικότερα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ με τη συμπλήρωση 50 ημερών ασφάλισης και όχι 90 ( όπως εκ του νόμου προβλέπεται ), λόγω των τεράστιων προβλημάτων ανεργίας και υποαπασχόλησης που βιώνουν οι ασφαλισμένοι του κλάδου εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Στην ερώτηση αυτή του Γιώργου Καρασμάνη δόθηκε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη η παρακάτω απάντηση:
« Με τις διατάξεις του αρθρ. 148 του Ν. 3655/2008, για θεώρηση βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, για την περίοδο από 01-03-2012 έως 28-02-2013 απαιτούνται 90 ημέρες ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, είτε κατά το τελευταίο 15μηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του 15μήνου.
Λόγω του σοβαρού προβλήματος ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετώπιζαν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, για την περίοδο από 01-03-2011 έως 29-02-2012, με το αρθρ. 35 του Ν. 3996/2011, δόθηκε η δυνατότητα χορήγησης των παροχών ασθένειας σε είδος στους ασφαλισμένους και τα μέλη οικογενείας τους, με τη συμπλήρωση πενήντα ( 50 ) ημερών ασφάλισης.
Επειδή για το έτος 2012 εξακολουθούν να υφίστανται τα ανωτέρω προβλήματα, προωθείται νομοθετική ρύθμιση, ώστε και για την περίοδο από 01-03-2012 έως 28-02-2013, να είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας στους ασφαλισμένους και τα μέλη οικογενείας τους, με τη συμπλήρωση πενήντα ( 50 ) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, είτε κατά το τελευταίο 15μηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του 15μήνου.
Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους Δασεργάτες, που απασχολούνται κατά κύριο επάγγελμα στις κάθε φύσης δασικές εργασίες και έχουν υπαχθεί αυτοδίκαια στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ως μέλη Δασικών Συνεταιρισμών, εφόσον είναι  μέλη Δασικών Συνεταιρισμών, σύμφωνα με τα οριζόμενα της παρ. 12 του αρθρ. 1 του ν. δ/τος 4577/1966 και του Κανονισμού Ασφαλίσεως Δασεργατών ». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...