Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "Α" ΩΣ ΤΟ "Ω".


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗ

Α
Ανεργία: Έχει ξεπεράσει το 20%εδώ και καιρό. Υπολογίζεται ότι πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν αυτήν τη στιγμή σταθερή εργασία. Όσο η ύφεση συνεχίζεται, οδεύουμε σε αριθμό που συναντήσαμε μόνο σε συνθήκες πολέμου.
Οι απαντήσεις στο πρόβλημα που δίνονται από τα κόμματα είναι πολλές: η θεά ανάπτυξη, ο θεός ΟΑΕΔ, ο Θεός που είναι Έλληνας και θα διώξει τους μετανάστες και θ’ αλλάξει η παραγωγική δομή της χώρας.

Β
Βενιζέλος Ευάγγελος: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το κόμμα στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του. Το 13% τον ανάγκασε ν' αλλάξει ρότα και από «κόμμα εξουσίας» να το μετατρέψει σε «κόμμα συνεργασίας» που προσπαθεί να βρει έναν καινούργιο ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.
Άλλο να είσαι η κυρίαρχη δύναμη και άλλο τα στελέχη σου να ερωτώνται πια τρίτα στα τηλεοπτικά πάνελ.

Γ
Γερμανία: Συνώνυμο της λιτότητας αλλά και της σταθερότητας. Αν δεν υπήρχε η Γερμανία, θα είχαμε τώρα χρηματοδότηση; Αν δεν υπήρχε το ενιαίο κοινό νόμισμα, θα είχε τώρα η Γερμανία τόση δύναμη;
H Μέρκελ είναι έτοιμη να βάλει νερό στο κρασί της, παρ’ όλα αυτά, όσο η γερμανική κοινή γνώμη πιστεύει ότι πληρώνει φόρους για να τα τρώνε οι ρέμπελοι Έλληνες, Ισπανοί, Ιταλοί και Πορτογάλοι, άλλο τόσο ο ευρωπαϊκός Νότος ισχυρίζεται πως βιώνει μια δεύτερη γερμανική κατοχή.

Δ
ΔΝΤ: Η διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ έχει παρέμβει ήδη δύο φορές. Τη μία μας είπε «να πληρώσουμε επιτέλους», την άλλη να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Λετονίας. Και οι δύο δηλώσεις έκαναν τους Έλληνες πιο Αριστερούς και πιο ανεξάρτητους.
Μετά, το ταμείο αναδιπλώθηκε και κύκλοι του άφησαν να διαρρεύσει πως είναι ανοιχτοί σε ιδέες, αρκεί ο στόχος να παραμένει ο ίδιος.

Magnify Image

Ε
Ευρωπαϊκή Ένωση: Το δίλημμα αν είμαστε υπέρ της Ευρώπης ή όχι είναι η μεγαλύτερη ασάφεια που έχει εκφραστεί ποτέ. Ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ, αλλά να αλλάξει η διαπραγματευτική μας δεινότητα.
Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δεν θα είναι καθοριστικό για την εξέλιξη της Ευρώπης, αλλά η στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα θα είναι καθοριστική όσον αφορά το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

Ζ
Ζίζεκ, Σλάβοϊ: Ο Σλοβένος φιλόσοφος που αν είχε περισσότερο χρόνο στη ζωή του, θα έπαιρνε την ελληνική υπηκοότητα. Μέχρι πριν από λίγους μήνες αντιμετωπιζόταν ως μια εναλλακτική φωνή που «κάτι έχει να πει». Σήμερα είναι η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Αλέξη τον τιμά κάτι τέτοιο, οι υπόλοιποι βρήκαν ένα διεθνές κόκκινο προεκλογικό πανί.

Η
Ήλιος: Ανάπτυξη αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα σημαίνει δύο πράγματα: τουρισμός και ήλιος. Και ο τουρισμός πάνω στον ήλιο βασίζεται. Σε ένα ρεπορτάζ του BBC είχαν γράψει πως αν εφαρμόζονταν στην Αγγλία τα ίδια οικονομικά μέτρα με την Ελλάδα, οι Βρετανοί θα είχαν αυτοκτονήσει ομαδικώς γιατί δεν θα είχαν ούτε τον ήλιο να τους κρατήσει στη ζωή.
Το πρόγραμμα « Ήλιος» που αφορά την ενέργεια είναι το μοναδικό που μπορεί να σηκώσει επενδύσεις από το εξωτερικό.

Θ
«θα»: Αν και είναι λιγότερα από κάθε άλλη φορά, παραμένουν αρκετά και ηχούν ενοχλητικά. Κάθε πρόβλημα που προκύπτει από την ακυβερνησία γεννά και ένα «θα» από τους μνηστήρες της εξουσίας. Δεν λέω, καλά τα «θα», αλλά η εποχή σηκώνει περισσότερα «πώς».

Ι
Ίντερνετ: Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι υποψήφιοι βουλευτές φοβήθηκαν να βγουν στις γειτονιές, δεν είχαν χρήματα για φυλλάδια κι έτσι εκμεταλλεύτηκαν τα διαδικτυακά προφίλ τους. Ακόμα οπαδικά μπλογκ στο twitter τσακώνονται καθημερινά μεταξύ τους για την επικαιρότητα - μέχρι και το «hangout» της Google βρήκε μια νέα χρησιμότητα, αφού έφερε τα τηλεοπτικά παράθυρα στο ίντερνετ και βόλεψε αρκετά ενημερωτικά σάιτ.

Κ
Κράτος: Μικρό, ευέλικτο, μεγάλο, ισχυρό, ρυθμιστικό, αποδυναμωμένο, αποτελεσματικό, κομματικοδίαιτο, κοινωνικό, φιλελεύθερο, σοσιαλιστικό, χρεωμένο, αναπτυξιακό, πρόνοιας,
με στόχο τον νόμο και την τάξη. Το κράτος που θέλουνε είναι, άραγε, το κράτος που θέλουμε;

Λ
Λαθρομετανάστες: Η λάθος ονομασία για τους πιο αδικημένους ανθρώπους. Οι άνθρωποι χωρίς χαρτιά αποτελούν μια από τις μεταβλητές που διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. Μια χώρα που δεν μπορεί να «ταΐσει» κανέναν αδυνατεί να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο ανθρωπιστικό ζήτημα.
Μέχρι στιγμής οι λύσεις που προτείνονται είναι ενάντιες στα ανθρώπινα δικαιώματα, ορισμένες είναι κάτι παραπάνω από ρατσιστικές και το μόνο που κάνουν είναι να διαιωνίζουν παρά να επιλύουν το πρόβλημα.

Μ
Μνημόνιο:... ή ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το δίλημμα που προβάλλει η Αριστερά. Και αυτό λανθασμένο, και αυτό χαοτικό. Στην ουσία όλα τα κόμματα που διεκδικούν να παίξουν ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση ζητούν ν' αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο το συγκεκριμένο κείμενο.
Η λέξη «μνημόνιο» θα χαρακτηρίσει τουλάχιστον δύο με τρεις γενιές και σε είκοσι χρόνια θ’ αναφέρεται από τους πενηντάρηδες της εποχής όπως η δικτατορία από τη γενιά του Πολυτεχνείου. Μην τρελαινόμαστε, όμως, γιατί δεν είναι το ίδιο.

Ν
Νόμισμα: Στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει τη δραχμή. Ούτε και το ΚΚΕ. Το ευρώ θεωρείται, ή έχει περάσει, ως ένα κεκτημένο του ελληνικού λαού και με τα κεκτημένα κανείς δεν παίζει. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως το θέμα δεν είναι τι νόμισμα θα έχουμε αλλά τι αποθεματικά έχουν τα ταμεία του κράτους. Και με τα δύο νομίσματα η χρεοκοπία θα έχει τις ίδιες επιπτώσεις.

Ξ
Ξανά-φιλελεύθεροι: Μέχρι πριν από λίγες μέρες κέρδιζαν τη γενική συμπάθεια. «Πεφωτισμένοι» άνθρωποι που θεωρούσαν πως πρέπει να σκύψουμε πάνω από τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης θεωρίας, ώστε να βρούμε τον αναπτυξιακό βηματισμό μας.
Μετά τους πείραζε ο Τσίπρας, μετά συνενώθηκαν με άλλα κόμματα και σήμερα είναι στα πρόθυρα διάλυσης. Δεν αποτελούν πρόταση, αλλά παράδειγμα προς αποφυγήν. Ένας θεός κι ένας Τζήμερος ξέρει πώς τα κατάφεραν.

Ο
Ολάντ, Φρανσουά: Ο σωτήρας της Ευρώπης ή ένας ακόμη «ιπποκόμος» της Μέρκελ. Ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εκλέχτηκε με βασική υπόσχεση πως η χώρα του αλλά και ολόκληρη η Ε.Ε. θα εγκαταλείψουν τις ιδέες της λιτότητας και θα περάσουν σε αυτές της ανάπτυξης.
Όσον αφορά τα ελληνικά πράγματα, ο Ολάντ δεν έδωσε ώθηση σε κανέναν σχηματισμό, αφού, παρά τα ευχολόγια, διεμήνυε δεξιά κι αριστερά ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Π
Πετρέλαιο: Ή αλλιώς ανακήρυξη της ΑΟΖ. Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ισχύει για κάθε χώρα. Είναι μια περιοχή της επικράτειάς σου που εκμεταλλεύεσαι με στόχο να εξορύξεις πολύτιμα μέταλλα, πετρέλαιο και υγραέριο. Οι τεταμένες σχέσεις με τους Τούρκους δεν μας επέτρεψαν ν’ ανακηρύξουμε ελληνική ΑΟΖ.
Η Κύπρος, πριν από περίπου έναν χρόνο, συνεργάστηκε με το Ισραήλ και εξόρυξε υγραέριο. Η Ελλάδα ακόμα φοβάται. Τα κόμματα αυτήν τη χρονική στιγμή εμφανίζονται πεπεισμένα ότι θα τα καταφέρουν.

Ρ
Ραχόϊ, Μαριάνο: Ο Ισπανός πρωθυπουργός πήρε γενναίες (για κάποιους) αποφάσεις λιτότητας. Το ισπανικό οικονομικό πρόγραμμα του συντηρητικού Ραχόι είναι χειρότερο από το ελληνικό. Απλώς, επειδή είμαστε διαφορετικές χώρες, η Ισπανία συνέχισε να δανείζεται.
Πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός προϋπολογισμού της χώρας εξέπεμψε sos. «Βοηθήστε μας, γιατί ουσιαστικά η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών».
Αν «πέσει» η Ισπανία, το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών θα έχει τόσο ενδιαφέρον όσο μια σταγόνα στον ωκεανό.

Σ
Σαμαράς: Την 7η Μαΐου δεν τον ενδιέφερε πολύ να κυβερνήσει και ξεπέταξε τη διερευνητική εντολή σε λίγες ώρες. Τώρα δημιούργησε το φιλοευρωπαϊκό μπλοκ που θέλει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Αν δεν ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία, δηλαδή, σημαίνει ότι είσαι εναντίον του ευρώ;
Πλήρωσε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά κατάφερε να «καταπιεί» σχηματισμούς που είχαν χάσει την κατεύθυνσή τους, όπως ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία. Όπως και ο κ. Τσίπρας, μας έχει μπερδέψει: είναι τελικά υπέρ ή κατά του Μνημονίου;

Τ
ΤσίπραςΤο πρόσωπο των ημερών. Άλλαξε τα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής σκηνής και επανέφερε τον όρο «Αριστερά στο ευρωπαϊκό στερέωμα». Έχει περάσει από χίλια κύματα κι έχει μπερδέψει τους πάντες: υπέρ του ευρώ, κατά του Μνημονίου, το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα αν θα το διαπραγματευτεί ή θα το καταγγείλει.
Κατηγορείται από αρκετούς ότι πιθανότατα θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ 17% πριν από έναν μήνα, δεν θα συζήταγε κανείς για ελάφρυνση των όρων του Μνημονίου.

Υ
Ύφεση: Η μεγαλύτερη που έχει περάσει ποτέ χώρα του δυτικού κόσμου. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2008 η Ελλάδα κατρακυλάει διαρκώς. Τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση πάει μόνο προς τα κάτω.Το μόνο θετικό είναι ότι μετά από περιόδους ύφεσης ακολουθεί, νομοτελειακά, μεγάλη ανάκαμψη. Το αρνητικό είναι ότι το ίδιο λέμε από το 2008.

Φ
Φόροι: Άλλο ένα πράγμα που μας δίδαξε η κρίση είναι ότι έχουμε το χειρότερο και πιο άδικο φορολογικό σύστημα του κόσμου. Αυτό το καταλάβαμε γιατί βρεθήκαμε στη δεινή θέση να πληρώσουμε φόρους και γιατί είδαμε τα είδη πρώτης ανάγκης να εκτοξεύονται εξαιτίας της
αύξησης του ΦΠΑ.
Όλες οι παρατάξεις υπόσχονται ότι δεν θα βάλουν νέους φόρους, όλοι θέλουν να εξορθολογίσουν το σύστημα, αλλά δεν μας λένε τον τρόπο που όλοι, κάπως, κάποτε θα μειώσουν τον ΦΠΑ. Το Μνημόνιο το διάβασαν, άραγε;

Χ
Χρυσή Αυγή: Την 6η Μαΐου είδαν τα ποσοστά τους να εκτοξεύονται. Η είσοδός τους στη Βουλή αποκάλυψε την ταυτότητά τους. Με σύνθημα «να ξεβρομίσει ο τόπος» πήραν μαζί τους όσους ένιωθαν τρομαγμένοι από τη σύγχρονη ελληνική ανασφάλεια. Στις 17 Ιουνίου αναμένεται να έχουν λιγότερους. Δεν παύουν, όμως, να αποτελούν ένα από τα παράδοξα της κρίσης, που εύχονται να είναι απλώς ένα παροδικό σημείο των καιρών.

Ψ
Ψηφοφόροι: Τον Μάιο κάναμε κάτι καταπληκτικό. Τα ποσοστά των κομμάτων δεν έφταναν να φτιάξουν κυβέρνηση. Μάλιστα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν μαζί 149 βουλευτές. Τότε υποτίθεται ότι τιμώρησαν, τώρα τι θα κάνουν; Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν μια τάση, αλλά δεν είναι ξεκάθαρες. Μέχρι τις 17 Ιουνίου κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα.

Ω
Ω, τι κόσμος αυτός που πάμε να φέρουμε τα παιδιά μας:
Το σποτ της Νέας Δημοκρατίας με τα παιδιά στην τάξη είναι ό,τι χειρότερο έχουμε δει ποτέ. Μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση...


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...