Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Έπιασαν δουλειά οι Υλοτόμοι .



Η ζήτηση για καυσόξυλα έχει αυξηθεί στη βόρεια Ελλάδα, αφού συμφέρουν πλέον περισσότερο για θέρμανση από ότι το πετρέλαιο και οι υλοτόμοι έχουν πιάσει εδώ και καιρό δουλειά στα δάση,
 χρησιμοποιώντας ακόμη και σήμερα μουλάρια, για να κατεβάζουν τα ξύλα από το βουνό. Παρά το γεγονός όμως ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση του καυσόξυλου κατά 10%, όπως λένε οι υλοτόμοι, δεν έχουν δουλειά καθημερινά, καθώς γίνονται αθρόες εισαγωγές ξύλου από τις Βαλκανικές χώρες.  Οι δασεργάτες δίνουν -όπως λένε- τα ξύλα σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά μέχρι να φθάσουν στους καταναλωτές, η τιμή τους υπερδιπλασιάζεται. 

Όπως είπε στα Προμαχιώτικα Νέα , Υλοτόμος  απο τους Προμάχους  «τα ξύλα φεύγουν 50-60 ευρώ ο τόνος, στην Θεσσαλονίκη πωλούνται 130 ευρώ και στην Αθήνα έως και 190–200 ευρώ ο τόνος». Οι δασεργάτες ζητούν από την Πολιτεία να δώσει περισσότερες πιστώσεις στα Δασαρχεία, αλλά και τις αποψιλώσεις των δασών στους συνεταιρισμούς, για να συνεχίσουν να έχουν δουλειά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...