Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ο ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 2011


Ο ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ: 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 2011 




Με τους Imam Baildi για πρώτη φορά στην Αριδαία σε μια εκρηκτική live εμφάνιση.

Θα συμμετέχουν επίσης: το nο1 rock γκρουπ από την Αριδαία, Outdoor και η Σοφία Κουτσάκη με την μελωδική φωνή της.

Τιμή εισόδου: 8€ (5€ μέλη Αλμωπού)

IMAM BAILDI

Orestis and Lysandros Falireas
Alexis Arapatsakos
Giannis Diskos
Periklis Aliopis
Lambis Kountourogiannis
MC Yinka
Rena Morfi

Οχι, δεν έχει να κάνει με φαγητό. Με μουσική έχει να κάνει. Οσο περίεργο κι αν ακούγεται το Imam Baildi είναι ένα project των Babas au Rhum (δύο synthesizers, ένα laptop και ο MC Dash), με remix παλιών ελληνικών κομματιών (Βέμπο, Χιώτης, Βαμβακάρης, κ.α.) με hip-hop beats και electronica.
Aν το όνομα του σχήματος και ο τίτλος του album προκαλούν την περιέργειά σας το άκουσμα των τραγουδιών θα το καταφέρουν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί οι Imam Baildi είναι περισσότερο ένα ιδιαίτερο project παρά ένα συγκρότημα. Είναι το αποτέλεσμα των πειραματισμών του Ορέστη και του Λύσανδρου Φαληρέα πάνω σε παλιούς και καινούργιους ήχους.
Δέκα χρόνια πειραματισμού... 10 τραγούδια που καταφέρνουν να κινηθούν αριστοτεχνικά και με εξαιρετική αρμονία ανάμεσα στις κλασικές φόρμες και την ηλεκτρονική μουσική. Με αυτόν τον τρόπο το σχήμα καταφέρνει να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα.
Και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για δύο πολύ νέα παιδιά που ουσιαστικά ο πειραματισμός ξεκίνησε σε εφηβική ηλικία. Βεβαίως όλα έχουν την αιτία τους. Παιδιά του Γρηγόρη Φαληρέα, ο Ορέστης και ο Λύσανδρος γεννήθηκαν και μεγάλωσαν με τις καλύτερες μουσικές του κόσμου.
Στα επτά από τα τραγούδια του album οι Imam Baildi αντλούν υλικό από το παρελθόν και καταφέρνουν να φέρουν αυθεντικές εκτελέσεις στο σήμερα διατηρώντας, ωστόσο, όλη τη συγκίνηση του πρώτου ακούσματος. Tραγούδια σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών όπως το «Η ζωή μας είναι λίγη» με τη φωνή της Σοφίας Βέμπο, το «Δε θέλω πια να ξαναρθείς» με τη φωνή του Μανώλη Χιώτη και της Μαίρης Λίντα, «Το Μινόρε της Αυγής», «Τα ξένα χέρια» του Βασίλη Τσιτσάνη, το «Ντυμένη σαν Αρχόντισσα», το «Πόσο λυπάμαι» με τη φωνή της Σοφίας Βέμπο, αλλά και «Ο πασατέμπος» με τη φωνή της Ιωάννας Γεωργακοπούλου και του Μανώλη Χιώτη, που το δίχως άλλο θα ξεχωρίσει.
Το ντεμπούτο album τους κυκλοφόρησε το 2007 από την EMI Greece με μεγάλη κριτική, που ακολουθείται από περισσότερες από 130 συναυλίες στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη που περιλαμβάνονται συνεργασίες με Massive Attack, Ojos de Brujo και Gogol Bordello και παραστάσεις στο Transmusicales de Rennes της Γαλλίας και στο Roskilde Festival της Δανίας.
Οι Imam Baildi έχουν κυκλοφορήσει την δεύτερη συλλογική τους προσπάθεια που φέρει το όνομα «Imam Baildi Cookbook». Μαζί με πρωτότυπες συνθέσεις και συνεργασίες με Delinquent Habits και Maxwell Wright των Ojos de Brujo.

To Imam Baildi Cookbook μόλις ανέβηκε στο νούμερο 5 των European World Music Charts (Ιούνιος 2011).

Genre: Folk / Electronica
Location Athens, Gr
Website www.imambaildi.com
Record Labe:l Kukin Music / EMI
Type of Labe:l Major

bookings/info:
info@imambaildi.com


OUTDOOR

Vasilis Kalkavouris
Menios Kasionis
Giannis Dervisis
Kostas Sifakis
Giannis Faniadis
Thanasis Dekos

Οι Outdoor είναι ελληνόφωνο Ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2006. Οι ποικίλες επιρροές των μουσικών του συγκροτήματος έχουν δημιουργήσει ένα μουσικό μίγμα πλέον σταθερό και αναγνωρίσιμο από το πρώτο άκουσμα. Έχουν στο ενεργητικό τους το album 600 Watt που δημιουργήθηκε το 2009 καθώς επίσης και πολλές συναυλίες, απο μικρά bar, την τηλεοπτική εκπομπή ράδιο αρβύλα, έως μεγάλα stages. Συνεχίζουν με περισσότερες συναυλίες και νέα κομμάτια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...