Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Οι μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες

Το τραγικό δυστύχημα στην κεντρική Ρωσία, που αφάνισε την ομάδα χόκεϊ της Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ, δεν είναι το πρώτο που σημαδεύει την ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.



Ο θλιβερός κατάλογος χρονολογείται από το 1949, όταν διαλύθηκε η θρυλική “Γκρανάτα”.
    Αναλυτικά:
    1949: Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Τορίνο, επέστρεφε από φιλικό αγώνα με τη Μπενφίκα, όταν το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή συνετρίβη στο λόφο Σουπέργκα λίγα λεπτά πριν προσγειωθεί στην πόλη της βόρειας Ιταλίας. Δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δέκα διεθνείς με τη “Σκουάντρα Ατζούρα”. Τέσσερις αγωνιστικές έμεναν για το τέλος του καμπιονάτο και η “Γκρανάτα” ήταν πρώτη στη βαθμολογία. Αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει παίκτες από την ομάδα νέων και στη υπέρτατη απόδειξη σεβασμού στους νεκρούς, οι αντίπαλοί της έκαναν το ίδιο. Ετσι, η Τορίνο στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια.
1958: Μια από τις κορυφαίες ομάδες που παρουσιάστηκαν ποτέ στη γη, εξαφανίστηκε στο παγωμένο αεροδρόμιο του Μονάχου. Το αεροσκάφος που μετέφερε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από τον προημιτελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών με τον Ερυθρό Αστέρα, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, από τον ενδιάμεσο σταθμό του Μονάχου. Οι “κόκκινοι διάβολοι” είχαν κατακτήσει τα πρωταθλήματα του 1956 και του 1957, με μια ομάδα που είχε μέσο όσο ηλικίας λίγο πάνω από τα 22 χρόνια και ήταν έτοιμη να κυριαρχήσει και στην Ευρώπη. Επτά παίκτες σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ ο μυθικός Ντάνκαν Εντουαρντς, απεβίωσε στο νοσοκομείο 15 ημέρες αργότερα.
1972: Αεροσκάφος που μετέφερε ομάδα ράγκμπι από την Ουρουγουάη, συνετρίβη στις Ανδεις. Από τους 47 επιβάτες διασώθηκαν, 2,5 μήνες αργότερα οι 16 που είχαν επιζήσει τρώγωντας τους νεκρούς. Μια απίστευτη ιστορία που έχει μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.
1987: Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Αλιάνζα Λίμα, μετά από αγώνα του πρωταθλήματος Περού, εναντίον της Πουκάλπα.
1989: Συντριβή κατά την προσγείωση, με απολογισμό 176 νεκρούς, ήταν η τραγωδία που διαδραματίστηκε στο Σουρινάμ. Ανάμεσα στους εκλιπόντες ήταν και μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας, που συγκροτούσαν την άτυπη εθνική Σουρινάμ, η οποία θα έδινε αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
1993: Η εθνική ομάδα της Ζάμπια εξαφανίστηκε από τον χάρτη, όταν κατέπεσε στη θάλασσα της Γκαμπόν το αεροπλάνο που τη μετέφερε μετά από έναν αγώνα με τη Σενεγάλη, για τους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου.



πηγή: http://a-pistefto.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...