Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΟΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ


Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών καταδικάστηκε χθες ο νεαρότερος από τους πέντε Αμερικανούς στρατιωτικούς που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν εν ψυχρώ άοπλους Αφγανούς και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν με τους....


σορούς τους ως τρόπαια.

Ο Άντριου Χολμς ομολόγησε την ενοχή του την Πέμπτη στην κατηγορία του φόνου --μετά από συμφωνία με τους εισαγγελείς και την τροποποίηση του αρχικού κατηγορητηρίου, που περιλάμβανε τη σοβαρότερη κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης-- λέγοντας ότι πήρε μια «κακή απόφαση» όταν πυροβόλησε τον έφηβο σχεδόν εξ επαφής.

«Εύχομαι να μπορούσα να πω στον πατέρα και στα αδέλφια (του) στο Αφγανιστάν ότι λυπάμαι», είπε ο δακρυσμένος στρατιώτης, 21 ετών, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της δίκης του στο στρατοδικείο στη Βάση Λιούις-Μακόρντ. «Είναι μια πράξη που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Θα ζω έχοντας αυτό στο μυαλό μου ως την ημέρα που θα πεθάνω».

Ο Χολμς επιμένει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το αγόρι αλλά διέπραξε ένα σφάλμα κρίσεως υπακούοντας στην διαταγή ενός αρχαιότερου στρατιώτη στην μονάδα του να το πυροβολήσει.

Ο άλλος στρατιώτης, ο Τζέρεμι Μόρλοκ, καταδικάστηκε τον Μάρτιο σε ποινή κάθειρξης 24 ετών μετά την ομολογία της ενοχής του για τρεις δολοφονίες εκ προμελέτης, περιλαμβανομένης αυτής του 15χρονου Γκιουλ Μουντίν τον Ιανουάριο του 2010, κοντά σε ένα χωριό στο Αφγανιστάν.


Ο Μόρλοκ κατέθεσε ότι ο Χολμς συμμετείχε με τη θέλησή του όταν ο ίδιος πέταξε μια χειροβομβίδα σε ένα τοίχο κοντά στον έφηβο για να δώσει την εντύπωση πως οι αμερικανοί δέχονταν επίθεση και κατόπιν φώναξε στο Χολμς ‘πυρ’.

Οι φωτογραφίες που πήραν οι στρατιώτες μετά το θάνατο του παιδιού, και δημοσιοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, αποτέλεσαν την ατράνταχτη απόδειξη μιας από τις πιο μακάβριες ωμότητες για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί στρατιωτικοί των ΗΠΑ τα τελευταία 10 χρόνια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Οι στρατιώτες Μόρλοκ και Χολμς απεικονίζονται γονατισμένοι πλάι στο πτώμα του Μουντίν, κρατώντας από τα μαλλιά το κεφάλι του παιδιού για να φαίνεται το πρόσωπό του.

Ο 19χρονος Χολμς όταν διέπραξε την δολοφονία, ομολόγησε την ενοχή του και στην κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του ένα κόκαλο από το ένα από τα δάκτυλα του παιδιού ως τρόπαιο. Ομολόγησε επίσης ότι έκανε χρήση μαριχουάνας.

http://www.newsbomb.gr/

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2011/09/blog-post_1305.html#ixzz1Ysm62H2C

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...