Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΑΥΞΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΚΑΤΑ 6 ΦΟΡΕΣ ΜΕ.....ΑΛΑΤΙ


Ένας ερευνητής από την Σιγκαπούρη χρησιμοποίησε αλάτι, ναι από αυτό που χρησιμοποιούμε για το φαγητό, για να αυξήσει την χωρητικότητα των σκληρών του δίσκων κατά έξι φορές.


Ως γνωστόν το επιτραπέζιο αλάτι βοηθά στην διατήρηση των τροφίμων, προσδίδει γεύση στα φαγητά, και χρησιμοποιείται το χειμώνα στους παγωμένους δρόμους, όμως από ότι φαίνεται ήρθε η ώρα να προστεθεί άλλη μία λειτουργία του στην λίστα, αυτή της αύξησης της χωρητικότητας των σκληρών δίσκων.

Στη Σιγκαπούρη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το αλάτι αποτελεί τη «μαγική» σκόνη με την χρήση της οποίας είναι δυνατό να αυξηθεί η χωρητικότητα ενός σκληρού δίσκου, έως και έξι φορές. Το Wired.co.uk αναφέρει ότι ο Joel Yang, του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Υλικών(IMRE), χρησιμοποιεί χλωριούχο νατρίο, το αλάτι που έχουμε στην κουζίνα δηλαδή, και επιτυγχάνει αύξηση της χωρητικότητας ενός σκληρού από 1,9 terabits ανά τετραγωνική ίντσα σε 3,3 terabits ανά τετραγωνική ίντσα.

Επί του παρόντος, οι σκληροί δίσκοι είναι κατασκευασμένοι από μαγνητικούς δίσκους και είναι καλυμμένοι από νανοσκοπικούς κόκκους. Αυτοί οι διαμέτρου 7 νανομέτρων κόκκοι, είναι τοποθετημένοι τυχαία στον δίσκο σε ομάδες των 10. Κάθε μία από αυτές τις ομάδες αποθηκεύει τμήματα πληροφορίας. Η νέα μέθοδος του Yang, φαίνεται όμως ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Χρησιμοποιεί ελαφρώς μεγαλύτερους κόκκους, με διάμετρο 10 νανομέτρων, που είναι ωστόσο σε θέση να αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα. Επιπλέον, με τη νέα μέθοδο η τοποθέτησή τους δεν είναι τυχαία, αλλά ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο.

Για να καταφέρει να φέρει εις πέρας το πείραμά του, χρησιμοποίησε το αλάτι το οποίο όταν τοποθετηθεί κατά το «μαγείρεμα» των κόκκων αυτών, μπορεί να τους συρρικνώσει στα 4,5 νανόμετρα, δίχως την ανάγκη ανάπτυξης νέου εξοπλισμού παραγωγής.

Ένας εκπρόσωπος από το IMRE παρομοίασε την διαδικασία είναι σαν να ετοιμάζουμε ρούχα για ένα ταξίδι, όσο πιο τακτοποιημένη είναι η βαλίτσα τόσα περισσότερα ρούχα μπορούμε να πάρουμε μαζί μας.


πηγή: proho.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...