Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"ΕΣΒΗΣΕ" Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ APPLE


Την τελευταία του πνοή άφησε αργά χθες το βράδυ (σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) σε ηλικία 56 ετών ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.


«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Steve Jobs δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Η εξυπνάδα, το πάθος και η ενέργεια του αποτέλεσαν την πηγή αμέτρητων καινοτομιών που εμπλούτισαν και έκαναν καλύτερη τη ζωή μας. Ο κόσμος έγινε καλύτερος χάρη στον Steve», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.



Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με την υγεία του καθώς έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου στο πάγκρεας, ασθένεια που τον είχε αναγκάσει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση συκωτιού.

Δείτε το video...


«Δεν μπορώ πλέον να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και στις προσδοκίες γι αυτό και υποβάλλω την παραίτησή μου», είχε αναφέρει στο κείμενο με το οποίο έκανε γνωστή την παραίτησή του από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της πασίγνωστης εταιρείας κατασκευής λογισμικού στις 24 Αυγούστου.



Ο άνθρωπος που έδωσε τον κόσμο της τεχνολογίας το iPod και το iPhone παρέδωσε τα ηνία της Apple στον Tim Cook, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Περισσότερο από όλους τους άλλους επικεφαλής επιχειρήσεων, θεωρούταν αναντικατάστατος από την εταιρεία που ίδρυσε μαζί με τον Steven Wozniak το 1976 σε ένα γκαράζ στην μικρή πόλη Λος Άλτος της Καλιφόρνια των Η.Π.Α.. Πολύ συχνά τον αποκαλούσαν το «πρόσωπο της Apple» και είχε ξεχωρίσει για την αφοσίωσή του στην υψηλή τεχνολογία και στον μοντέρνο σχεδιασμό. Το Apple I, πρώτο προϊόν που κυκλοφόρησε η εταιρεία (1976) έγινε ευρέως αποδεκτό ως ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός υπολογιστής του κόσμου.

Μετά από μια μακροχρόνια και άκρως επιτυχημένη πορεία στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, το 2007 ο Steve Jobs αποφασίσει να μπει δυναμικά και στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, παρουσιάζοντας το iPhone, συσκευή που γρήγορα δημιούργησε φανατικούς θαυμαστές, κερδίζοντας μεγάλο μερίδιο της αμερικανικής και όχι μόνο αγοράς κινητών τηλεφώνων.

Τον Ιανουάριο του 2010 ο Steve Jobs παρουσίασε το iPad και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς του απονεμήθηκε ο τίτλος του «προσώπου της χρονιάς» από τη βρετανική οικονομική εφημερίδα «The Financial Times».

 Ιδιαίτερα σημαντική, επιχειρηματικά, κίνηση της Apple θεωρείται η δημιουργία του iPod το 2001. Αντιλαμβανόμενος την επανάσταση του Διαδικτύου και της ψηφιακής μουσικής, ο Steve Jobs έδωσε στον κόσμο μια συσκευή που επέτρεψε την ευκολότερη μεταφορά και διάδοση μουσικών κομματιών.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2003, και με δεδομένη την επιτυχία του iPod, η Apple μπήκε δυναμικά στον χώρο της διανομής μουσικής μέσω του διαδικτύου και του iTunes Music Store (iTMS).

Δείτε το video...


Ο θάνατός του Steve Jobs σημειώθηκε μια μέρα μετά την επίσημη «πρώτη» του i-phone 4s.

«Το να θυμάμαι ότι θα πεθάνω σύντομα είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που με βοήθησε να πάρω τις μεγάλες αποφάσεις στη ζωή μου. Όλες οι εξωτερικές προσδοκίες, η περηφάνια, ο φόβος, η ντροπή και η αποτυχία, όλα αυτά απλώς εξαφανίστηκαν μπροστά στην ιδέα του θανάτου, δίνοντας τη θέση τους σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία. Το να θυμάσαι ότι πρόκειται να πεθάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει την παγίδα ότι “έχεις κάτι να χάσεις”. Είσαι ήδη γυμνός. Δεν υπάρχει λόγος πλέον να μην ακολουθείς καρδιά σου», είχε αναφέρει το 2006 σε μια ομιλία του.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...