Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥ


Μια έφηβη κοπέλα που ο πατέρας της πίστευε ότι έχει καταληφθεί… από ένα «κακό πνεύμα», πέθανε από ασφυξία κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού, σύμφωνα με αυτά που έχουν αναφερθεί.

Ο πατέρας της Tomomi Maishigi και ένας μοναχός που εκτέλεσαν την «λειτουργία καταρράκτη» για τη 13χρονη, στην οποία το “δαιμονισμένο” άτομο δένεται σε μια καρέκλα με μια ζώνη και τοποθετείται κάτω από μια… ανοιχτή αντλία νερού για πέντε λεπτά, σε μια βουδιστική εκκλησία στο Κουμαμότο, της Νότιας Ιαπωνίας.

Και οι δύο, ο 56χρονος μοναχός Kazuaki Kinoshita και ο 50χρονος πατέρας του κοριτσιού Atsushi Maishigi, συνελήφθησαν χθες με κατηγορίες για τραυματισμό που προκάλεσε θάνατο.
Σύμφωνα με την Mainichi Daily News, ο πατέρας κρατούσε την κοπέλα κάτω από το τρεχούμενο νερό ενώ ο μοναχός φώναζε σούτρες τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Αυγούστου.
Όταν το θύμα έπεσε αναίσθητο, κάλεσαν ένα ασθενοφόρο, αλλά λίγο αργότερα ανακαλύφθηκε πως η κοπέλα ήταν νεκρή. Η αστυνομία του Kumamoto είπε ότι η έφηβη πέθανε από ασφυξία και ότι είχε υποστεί το τελετουργικό άλλες εκατό φορές στο παρελθόν.
Ο κ. Maishigi υποστήριξε ότι η κόρη του ήταν υπό την κατοχή κακού πνεύματος και έβαλε τον μοναχό να εκτελέσει το τελετουργικό για να ξορκίσει τους δαίμονες ώστε να γίνει καλύτερα.
Εκείνη όμως αντιστάθηκε και γινόταν βίαια. “Οι ενέργειές μας είχαν ως στόχο τον εξορκισμό των κακών πνευμάτων από αυτήν και όχι την σωματική κακοποίηση,” ανέφεραν οι άντρες σύμφωνα με την αστυνομία.
Η Tomomi υπέφερε από ψυχική και σωματική ασθένεια από τότε που πήγαινε δημοτικό, και δεν είχε πάει καθόλου σχολείο από τον περασμένο Απρίλιο.
Ένας εκπρόσωπος για της Nakayamashingoshoshu (μια αίρεση του Βουδισμού) στον κεντρικό ναό της Kiyama δήλωσε: “Η ιεροτελεστία του νερού γίνεται για να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες του ατόμου στην πραγματικότητα, αλλά φυσικά δεν μπορεί κάποιος να κάνει εξορκισμό χρησιμοποιώντας το τελετουργικό αυτό.
Επίσης, δεν έχουμε δώσει εντολή να δεσμεύονται τα χέρια και τα πόδια όταν κάνει κάποιος το συγκεκριμένο τελετουργικό.”

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...