Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΩΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ


istoria-aridaiasΟ θεατρικός πολιτιστικός σύλλογος προΘΕΣΗ ετοίμασε με πολύ αγάπη και προσοχή για τα παιδιά μας ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μιλάει για την ιστορία του τόπου μας. Βασίζεται στη χρήση στοιχείων της δραματικής τέχνης δηλαδή κίνηση – χορός, φωνητικές και μουσικές εξερευνήσεις , δραματοποίηση, εικαστική προσέγγιση για να εισάγει τα παιδιά σε βασικά στοιχεία της ιστορίας του τόπου μας δηλαδή της Αλμωπίας.

Χρησιμοποιώντας μια δεξαμενή ιστορικών και αρχαιολογικών δεδομένων ο κάθε επιμορφωτής, ανάλογα με την εξιδίκευσή του θα χρησιμοποιεί την τέχνη του για να εγείρει το ενδιαφέρον των παιδιών στο πώς ήταν η ζωή και το περιβάλλον στο απώτερο παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε πολύτιμες ιστορικές και αρχαιολογικές γνώσεις μέσω μιας διαδικασίας καλλιτεχνικής και άκρως γοητευτικής. Επιπλέον, θα μπορούν να εξασκήσουν τις όποιες καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, να τις επεκτείνουν και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
Το πρόγραμμα θα είναι χωρισμένο σε τέσσερις σεμιναριακούς κύκλους ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα. Τα παιδιά θα είναι χωρισμένα σε δύο ηλικιακές ομάδες, 1η ομάδα: παιδιά Α' ,Β', και Γ' τάξεων δημοτικού σχολείου , 2η ομάδα: παιδιά Δ', Ε', και ΣΤ' τάξεων δημοτικού σχολείου.
Ένας μεγάλος παραμυθάς θα μας διηγηθεί την ιστορία του κι αυτός δεν είναι άλλος από το ίδιο το χώμα που περπατάμε, τρέχουμε, παίζουμε. Είναι το χώμα ενός που το περπάτησαν πριν από χιλιάδες χρόνια άνθρωποι σαν κι εμάς και άφησαν τα χνάρια της ζωής τους. Εμείς γνωρίζοντας ότι έχουμε παρελθόν, ανακατεύουμε το χώμα και θυμόμαστε την ιστορία μας.
Υπεύθυνη προγράμματος : Άννα Προκοπίδου ,
Αρχαιολόγος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...